ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ

Εγκληματική αμέλεια από μέρους της αστυνομίας προκύπτει σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων σχετικά με το δυστύχημα στις γραμμές του τρένου στο Κρυονέρι Αττικής στις 6 Απριλίου όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο τέρμα της οδού Ανοίξεως στο σημείο που διασταυρώνεται ισόπεδα με τη σιδηροδρομική γραμμή. Τότε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ξέφυγε από την πορεία του και ακινητοποιήθηκε στις γραμμές του τρένου.

Παρ΄όλες τις ηρωικές προσπάθειες των τριών Πακιστανών μεταναστών το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από διερχόμενο τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσο οι επιβάτες του οχήματος όσο και οι δύο Πακιστανοί και να τραυματισθεί ο τρίτος.

Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκο Άγκο, το συμβάν μόνο τυχαίο δεν ήταν και πολύ περισσότερο θα μπορούσε να αποτραπεί αν είχε δράσει έγκαιρα η αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται ο Νίκο Άγκο στην ιστοσελίδα του, η αστυνομία είχε  ειδοποιηθεί τουλάχιστον 45 λεπτά πριν τη  διέλευση του τρένου και θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το δυστύχημα.

Συγκεκριμένα,  ο εργοδότης του Γουακάρ Αχμέντ, ενός από τους Πακιστανούς μετανάστες που με αυτοθυσία επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν το ζευγάρι, αναφέρει ότι αμέσως μόλις ενημερώθηκε από περαστικό για την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου στις γραμμές του τρένου ενημέρωσε την Άμεσο Δράση.

«Άρχισαν να με ρωτάνε πράγματα που εκείνη την ώρα, αλλά και τώρα μου φαίνονταν παλαβά. Πόσα άτομα είναι στο αυτοκίνητο, πως έχει πέσει ακριβώς κλπ. Θεώρησα πιο λογικό πράγμα να έχει ενημερωθεί ο ΟΣΕ και θα σταματήσει το τρένο» λέει ο ίδιος και προσθέτει:

«Στο σημείο ήμασταν περίπου 45 λεπτά, ενδιάμεσα έκανα άλλα 4 τηλεφωνήματα στο 100, αλλά ούτε αστυνομία ήρθε, ούτε ΕΚΑΒ...ούτε ο ΟΣΕ είχε ενημερωθεί...κατά την άποψή μου για το θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων υπεύθυνη 100% είναι η αστυνομία» λέει και τονίζει ότι εκτός από τον ίδιο και η νύφη του τηλεφώνησε άλλες πέντε φορές στην Αστυνομία, ενώ το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι διερχόμενοι που είχαν φτάσει στο σημείο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Άδεια παραμονής λόγω αυτοθυσίας | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 30/07/2013

    […] Καταγγέλλουν την αστυνομία για το σιδηροδρομικό δυστύ… […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.