ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

Νέος «πόλεμος» ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. για το ντιμπέϊτ. «Ναι» υπό όρους λένε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα και από την επιστολή Βενιζέλου για τη διεξαγωγή της «τηλεμαχίας» με τη συμμετοχή όσων συμφωνούν.

Το μεσημέρι, ο Ευαγ. Βενιζέλος απευθύνθηκε στους αρχηγούς των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, προτείνοντας τη διεξαγωγή τουλάχιστον ενός ντιμπέιτ, «για λόγους σεβασμού προς τον πολίτη».

«Ο κ. Βενιζέλος, πολιτικά ανύπαρκτος σε επίπεδο προτάσεων και σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προσπαθεί να αναγάγει σε μείζον ζήτημα μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, που - όσες φορές και αν έγινε - οι πάντες την έχουν καταγγείλει», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να «πατρονάρει κομματικά τη διαδικασία, αγνοώντας τη Διακομματική Επιτροπή» και άφησε να εννοηθεί ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ. «Θυμίζουμε, ταυτόχρονα, στον κ. Βενιζέλο ότι ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται εδώ καιρό. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και σχέδιο, όχι μόνο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και για τα μείζονα θέματα», είπε. Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του υποστηρίζοντας ότι την τελευταία στιγμή, [ο Ευαγ. Βενιζέλος] τρομαγμένος από την απήχηση που έχει στην κοινωνία το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο της χώρας από την κρίση, επιχειρεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό και να προκαλέσει εντυπώσεις»

Απαντώντας στην πρόσκληση Βενιζέλου, το ΚΚΕ επανέλαβε τους όρους που έχει θέσει για τη συμμετοχή του: Να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να απαντούν στην ίδια ερώτηση και τους δημοσιογράφους να τους επιλέξει η ΕΣΗΕΑ. «Από εκεί και πέρα η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι αποπροσανατολισμός και εμπαιγμός», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το γραφέιο του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με δική του επιστολή, στην οποία σημείωσε ότι είχε προτείνει δύο κύκλους συζητήσεων, έναν με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία» και έναν με θέμα «Δημοκρατία και εσωτερική πολιτική». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι επέμεινε σε έναν «επιλεκτικό διμερή διάλογο», αλλά πρόσθεσε πως «σαν ύστατη προσπάθεια να διασφαλιστεί η ισοτιμία όλων θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε την συζήτηση με τους επικεφαλείς των 7 κοινοβουλευτικών κομμάτων με την προϋπόθεση ότι θα διοργανωθεί και δεύτερη συζήτηση με τους επικεφαλής των υπολοίπων κομμάτων».

Την επιστολή Βενιζέλου σχολίασαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, στους οποίους δεν απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή. «O κ. Βενιζέλος θέλει τη δημοκρατία στα μέτρα του και τον πολιτικό διάλογο κλειστό κλαμπ», ανέφεραν.

Πρόθεση αποκλεισμού από το ντιμπέιτ καταλόγισε στον Ευαγ. Βενιζέλο και η Κοινωνική Συμφωνία, η οποία είχε  μεν βουλευτές αλλά δεν είχε συμπληρώσει τη δεκάδα που απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής για το σχηματισμό κοινοβουλευτικής ομάδας.

Και νέα πρόταση απ' το ΠΑΣΟΚ

Με νέα πρόταση επανήλθε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου των πολιτικών αρχηγών, κατηγορώντας, ταυτόχρονα, τη ΝΔ για υποκρισία.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου Φώφης Γεννηματά, καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποδείξουν ότι «μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας» και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν βάζει εμπόδια και όρους στο διάλογο.

«Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όρια. Φτάνουν όμως πια τα λόγια και η ανταλλαγή ανακοινώσεων.Προχωράμε.Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποδείξουν ότι μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας. Δεν βάζουμε εμπόδια και όρους στο διάλογο. Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται τη συμμέτοχη και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Κοινωνικής Συμφωνίας. Η πορεία της χώρας μας από εδώ και πέρα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και της πολιτικής ζωής θα κριθεί από αυτούς που δηλώνουν παρόντες.», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.