ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ «ΑΓΙΟ» ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Απολύτως νόμιμη είναι η παραχώρηση, από την Εκκλησία, έκτασης στην περιοχή της Ερμιόνης σε ιδιωτική τουριστική εταιρεία, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς απάντηση ερώτησης τεσσάρων βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι καταγγέλλουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, στην περιοχή «Μετόχι Θερμησίας Ερμιονίδας».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, που υπογράφουν την ερώτηση, έχουν καταγγείλει ότι η παραχώρηση έκτασης «φιλέτο» στην εταιρεία HYDRA MARE D ΑΕ του επιχειρηματικού ομίλου Apollo Capital Group και άλλους τουριστικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είναι σε βάρος της δημόσιας-λαϊκής περιουσίας.

Προς απάντηση της ερώτησης, ο υπουργός Παιδείας επικαλείται την ενημέρωση από τη Μητρόπολη, σύμφωνα με την οποία η παραχώρηση έκτασης ακίνητης περιουσίας του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην εταιρεία HYDRA MARE D ΑΕ έγινε με βάση το άρθρο 16 του Κανονισμού 8/1979 της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί μισθώσεων και εκποιήσεων» και κατ΄εξουσιοδότηση των διατάξεων των άρθρων 1, 36 και 51 του Ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ, ΛΟΓΑΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.