ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΝΤΙΛ» ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην ανάθεση καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου, έναντι αμοιβής 200.000 ευρώ για ένα έτος, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μέσα από την εφαρμογή ενός νέου κύκλου δραστηριοτήτων, οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση των οικονομικών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ανάθεση ένα μήνα πριν τις εκλογές προκαλεί έντονα ερωτήματα αφού ήδη η εταιρεία αναπτύσσει, με μηδενικό κόστος από τους ίδιους τους εργαζομένους, πλατφόρμα μέσω τη οποίας φιλοδοξούν να βελτιώσουν σημαντικά τnν πρόσβαση του επιβάτη στις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δηλαδή, θα μπορεί να κλείνει εισιτήριο από το κινητό του, να επιλέγει τη θέση που θέλει, να ενημερώνεται για τα δρομολόγια, τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των τρένων από τους σταθμούς, για τυχόν καθυστερήσεις, ενώ παράλληλα θα έχει και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του Internet και μέσα στο τρένο, μέσω Wi-Fi.

Επίσης, γνώστες των οικονομικών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διερωτώνται για τους σκοπούς της συγκεκριμένης δαπάνης, λίγους μήνες μόλις μετά την είσοδο της εταιρείας σε καθεστώς κερδοφορίας.  Σημειώνεται ότι, πριν από μερικά χρόνια είχε ετήσιες ζημιές οι οποίες ανέρχονταν σε περίπου 240 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ στο τέλος του 2011 εμφάνισε μικρά οριακά κέρδη της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, πάντως ότι ο διαδικτυακός εκσυγχρονισμός, όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της εταιρείας

Όσον αφορά στη συμφωνία με το ΙΠΤΗΛ, το Ινστιτούτο που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει την υλοποίηση και επίβλεψη τεχνολογικής πλατφόρμας για το σύστημα Πληροφορικής και Επικοινωνιών της εταιρείας. Όπως αναφέρεται στην επιστολή ανάθεσης  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ημερομηνία 4/4/2012, το ΙΠΤΗΛ θα έχει ως αντικείμενα:

• Συνολική τεκμηρίωση όλου του υπάρχοντος λογισμικού και τεχνολογιών πληροφορική και επικοινωνιών (ΤΠΕ)

• Ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για τις ΤΠΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα περιλαμβάνει τα παραπάνω αλλά θα λαμβάνει υπόψη και τις συνέργειες μεταξύ όλων αυτών των τεχνολογιών για την οικονομική και αποτελεσματική αξιοποίηση τους.

• Προτεραιοποίηση των δράσεων και υποβολή στο δ.σ. αναγκαίων επόμενων δράσεων με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, κόστη και οφέλη τεκμηριωμένα.- Ανάπτυξη των προδιαγραφών για όλες τις ανάγκες ΤΠΕ όπως θα τεκμηριωθούν στο Στρατηγικό Σχέδιο.

• Ανάπτυξη, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ενός ουσιαστικού προγράμματος και των προδιαγραφών συντήρησης όλων των υποσυστημάτων του παραπάνω συστήματος ΤΠΕ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται κόστη και χρόνοι απόκρισης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.