ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Σε πλήρη προεκλογική δραστηριότητα τίθεται  η Νέα Δημοκρατία, στην προσπάθεια της ηγεσίας να καλύψει το χαμένο έδαφος που τη χωρίζει από την αυτοδυναμία.

Με την ανακοίνωση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που πιθανότατα θα συμπέσει με τη σημερινή διάλυση της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών. Η  Επιτροπής, που ήδη λειτουργεί μερικώς στο πλαίσιο του «πρωινού καφέ» της Συγγρού, απαρτίζεται από τους στενούς συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά Κ. Μπούρα, Χρ. Λαζαρίδη, Γ.Μουρούτη, τον εκπρόσωπο του κόμματος Γ. Μιχελάκη, το γραμματέα Ανδ. Λυκουρέντζο, το διευθυντή της Ν.Δ. Θαν. Σκορδά, τους Μαξ. Χαρακόπουλο και Κ. Τασούλα ενώ «προσθήκες» αποτελούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που επιστρατεύτηκε λόγω της εμπειρίας του στη διεξαγωγή εκλογικών αγώνων, ο Ευρ. Στυλιανίδης ως Γραμ. Προγράμματος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρ. Παπαμιμίκος ο πρώην διευθυντής του κόμματος Μενελ. Δασκαλάκης (στα οργανωτικά) ενώ θα συμμετέχουν και στελέχη της αυτοδιοίκησης (Κουρής κλπ).

Στο επικοινωνιακό επιτελείο, πλην των Γ. Μιχελάκη και Γ. Μουρούτη, συμμετέχουν ο Γρηγ. Τσιμογιάννης, ο οποίος συνδέεται με πολύχρονη σχέση με τον Αντ. Σαμαρά έχοντας διατελέσει και επικεφαλής του Γρ.Τύπου της «Άνοιξης», ο Δημ. Κουνελάκης στέλεχος επί έτη της Τράπεζας Πειραιώς ενώ κατά περίπτωση θα συμμετέχουν και στελέχη της McCann Erickson με την οποία η Ν.Δ. έχει συμφωνήσει για την υλοποίηση της προεκλογικής της καμπάνιας.

Ο κ. Σαμαράς αναμένει και την τυπική, σήμερα, διάλυση της Βουλής  προκειμένου με δήλωσή του να σηματοδοτήσει την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος. Αυτή θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται αμέσως μετά το Πάσχα, έχοντας ως επίκεντρο την παρουσίαση του νέου οικονομικού προγράμματος αλλά και τις κατά τόπους ομιλίες του κ. Σαμαρά.  Ήδη έχουν διαμορφωθεί οι πρώτες εκδοχές των τηλεοπτικών σποτ του κόμματος, που θα κινούνται στον άξονα «Η Ελλάδα μπορεί…».

Παράλληλα με την πολιτική επικοινωνία, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατία επιχειρεί να κλείσει και τα όποια άλλα μέτωπα ενόψει εκλογών. Υπό την έννοια αυτή, δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθεί η επανένταξη στο κόμμα του διαγραφέντος βουλευτή Αττικής Γιώργου Βλάχου ο οποίος – όπως αποκάλυψε το matrix24.gr το Σάββατο 7 Απριλίου, έχει ήδη αποστείλει επιστολή συστράτευσης με τη Ν.Δ. προς τον κ. Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Βλάχος είχε σχετικές συνεννοήσεις, τα προηγούμενα 24ώρα, με τους Κ. Μπούρα και Κ. Τασούλα. Αντιθέτως, στον πάγο βρίσκονται οι σχέσεις της ηγετικής ομάδας με την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία και αρνήθηκε να συντάξει επιστολή, έχοντας ωστόσο προβεί σε σειρά δημόσιων δηλώσεων με τις οποίες στηρίζει τον κ. Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία. Κατά πληροφορίες, ακόμη και χθες στέλεχος του κόμματος την παρότρυνε να στείλει σχετικό κείμενο προς την ηγεσία του κόμματος, κάτι που η ίδια, φέρεται ότι, αρνήθηκε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.