ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΑΛΙΑΝΖ ΑΡΕΝΑ

Η ώρα του ημιτελικού έφτασε. Μπάγερν και Ρεάλ συναντώνται απόψε (21:45, τηλεοπτική μετάδοση από το Mega) στο Αλιάνζ Αρένα του Μονάχου, ή αλλιώς στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Champions League.

Με το αποψινό παιχνίδι οι Βαυαροί σκοπεύουν να βάλουν τις βάσεις ώστε να προκριθούν στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί μέσα στο «σπίτι» τους, έχοντας ως όπλο την παράδοση, η οποία τους θέλει να μην χάνουν ποτέ στη Γερμανία από την Ρεάλ Μαδρίτης (ο απολογισμός είναι 8 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία).

Οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 4 φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή του Champions League, με την Μπάγερν να έχει πάρει 3 φορές την πρόκριση (1976, 1987, 2001) και την Ρεάλ μία (2000). Ωστόσο, σε νοκ-άουτ φάση έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 8 φορές και οι προκρίσεις είναι μοιρασμένες.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει 6 συνεχόμενες νίκες σε ευρωπαϊκά ματς στην έδρα της, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης είναι φέτος αήττητη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας κιόλας την καλύτερη άμυνα. Η «βασίλισσα» όμως στην ιστορία της έχει νικήσει στη Γερμανία μόνο μία φορά σε 22 ματς (1 νίκη, 6 ισοπαλίες και 15 ήττες).

Αξίζει να πούμε ότι ο προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, κάθησε στον πάγκο της Ρεάλ κατά την περίοδο 1997-1998 και την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League, έπειτα μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

Χάινκες και Μουρίνιο

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός κόουτς ανέφερε ότι το κοινό θα είναι πολύ... συναισθηματικό, καθώς η ομάδα βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί στην έδρα της, ενώ τόνισε πως περιμένει να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έπλεξε το εγκώμιο της Μπάγερν («ένα τεράστιο κλαμπ») και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια, ο Πορτογάλος προπονητής έριξε το ...φαρμάκι του στους Μπεκενμπάουερ και Χίτσφελντ που είχαν δηλώσει πως η Μπάγερν είναι φαβορί, χαρακτηρίζοντας τους ...«ειδικούς».

Οι δύο ομάδες

Όσον αφορά τη Ρεάλ, ο Τσάμπι Αλόνσο επιστρέφει από τιμωρία, ενώ απόντες είναι Ρικάρντο Καρβάλιο και Λασανά Ντιαρά.

Για την Μπάγερν απόντες είναι οι Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν και Μπρένο, ενώ από τιμωρία επιστρέφει ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος δεν αναμένεται να ξεκινήσει το ματς.

Οι (πιθανές) συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Γκουστάβο, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μίλερ, Γκόμεζ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Αλόνσο, Εζίλ, Ντι Μαρία, Κ. Ρονάλντο, Μπενζεμά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.