ΚΟΣΜΟΣ

«ΟΜΑΔΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ» ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Έρευνες ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία για τον εντοπισμό μιας ομάδας χάκερ με την ονομασία Team Poison (Ομάδα Δηλητήριο) που φέρεται ότι συνδέεται με τους Anonymous και κατάφερε να καταγράψει τηλεφωνικές  συζητήσεις αξιωματικών της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

 

Οι χακτιβιστές μπλόκαραν την γραμμή κάνοντας αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, εμποδίζοντας έτσι όσους είχαν να καταγγείλουν κάποιο πραγματικό περιστατικό, ενώ οι  ηχογραφημένες φάρσες τους καθώς και συνομιλίες αξιωματικών, προφανώς από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Λονδίνου (CTC) που συζητούν την επίθεση, αναρτήθηκαν στη συνέχεια στο YouTube.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά  οι χάκερ έπιασαν μια συνομιλία μεταξύ αστυνομικών που άλλαζαν βάρδιες μεταξύ τους. Ο ένας ακούγεται να λέει ότι έλαβαν περίπου 700 τηλεφωνήματα από την «Ομάδα Δηλητήριο», γεγονός που τους εμπόδισε, όπως είπε,  να μιλήσουν με όσα άτομα είχαν να καταγγείλουν μια πραγματική απειλή.

Επίσης σε μια ακόμη ηχογράφηση αξιωματικοί μιλούν με  έναν χάκερ, ο οποίος έχει αμερικανική προφορά και δηλώνει ότι ονομάζεται "Τρικ". Στη συζήτηση αναφέρεται το όνομα του  Ράιν Κλίρι, ένα Βρετανό ο οποίος κατηγορείται για τηλεφωνικές υποκλοπές. Μετά το τηλεφώνημα ακούγονται ήχοι από πνιχτά γέλια.

Ο  "Τρικ" δηλώνει ότι η ομάδα πραγματοποιεί αυτές τις επιθέσεις για να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και την αστυνομία, ενώ σε ένα μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter, σε σελίδα που φέρεται να ανήκει στην Ομάδα Δηλητήριο, τονίζεται: "Ελευθερώστε όλους τους αθώους που έχετε φυλακίσει".

"Είμαστε ενήμεροι ότι φαρσέρ τηλεφωνούσαν στη γραμμή αυτή και ηχογραφούσαν τις συνομιλίες τους με το προσωπικό", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας,  η οποία τονίζει ότι  "θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες".

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο οι Anonymous δημοσιοποίησαν μια συνομιλία μεταξύ πρακτόρων του FBI και Βρετανών αστυνομικών οι οποίοι συζητούσαν ποια θα πρέπει να είναι η δράση τους για να αντιμετωπίσουν τους χάκερ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.