ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΠΛΗΓΩΣΕ» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Με την απουσία 86 βουλευτών και διαρροές πέρασε από την Ολομέλεια η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Στην ονομαστική ψηφοφορία μετείχαν 214 βουλευτές. Τη ρύθμιση υπερψήφισαν 155, την καταψήφισαν 56, ενώ «παρών» ψήφισαν τρεις βουλευτές.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, πραγματοποίησε την «απειλή» του και δεν παρέστη στην ψηφοφορία. Εκτός όμως από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, απείχαν και άλλα σημαίνοντα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι: Θόδωρος Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σωκράτης Ξυνίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή.

Εκτός όμως από τους απόντες υπήρξαν και βουλευτές που καταψήφισαν την τροπολογία, διαχωρίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη θέση τους από εκείνη των κομμάτων τους. «Όχι» είπαν η Άννα Νταλάρα, Όλγα Ρενταρή και Γιώργος Χαραλαμπόπουλος .

«Πώς να ψηφίσω το ακατάσχετο των επιχορηγήσεων των κομμάτων την ίδια στιγμή που χιλιάδες δανειολήπτες, μισθωτοί, άνεργοι και μικροσυνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς;» δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο τελευταίος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν το «επισπεύδον» υπουργείο για την προώθηση της τροπολογίας και είχε προσθέσει ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη του συνυπογράφοντος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.