ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΑΣ

Σε γάμο κατέληξε το φλερτ του Πάνου Καμμένου με τον Γιάννη Δημαρά. Αντιδρά η πολιτική γραμματεία του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών.

Νωρίς το μεσημέρι, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» απηύθυνε δημοσίως πρόσκληση εκλογικής συνεργασίας στο Πανελλήνιο Άρμα  Πολιτών. «Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία συνασπισμών κομμάτων και ο εκλογικός νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη λαϊκή θέληση. Με τα δεδομένα αυτά , προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας», ανέφερε ο επικεφαλής του νεόκοπου κόμματος.

Ο Π. Καμμένος πρόσθεσε ότι τιμά τον Γιάννη Δημαρά για την πορεία του στην Ελληνική πολιτική σκηνή και χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» να φιλοξενήσουν στα ψηφοδέλτιά τους τους υποψήφιους του Άρματος Πολιτών. «Πιστεύω ότι μαζί θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε [σ.σ. στην "εκποίηση της χώρας"], πρόσθεσε.

«Ναι» από Δημαρά

Λίγη ώρα αργότερα, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών αποδέχτηκε την πρόταση

Η συνεργασία Καμμένου-Δημαρά αποτελεί στροφή 180 μοιρών για το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών. Στις 28 Μαρτίου η πολιτική γραμματεία του κόμματος είχε απορρίψει το ενδεχόμενο, αναφέροντας πως η κρίση «επιβάλλει τη συγκρότηση ενός Αντιμνημονιακού Μετώπου Κεντροαριστερής Κατεύθυνσης». Εκείνη την περίοδο, το κόμμα εξέταζε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το Πανελλήνιο Άρμα παραδέχτηκε εμμέσως την αναντιστοιχία, αφήνοντας αιχμές για «πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν».

Το κόμμα του Γ. Δημαρά υποστηρίζει πως «η αδυναμία συνεννόησης οδήγησε σε πολυδιάσπαση το χώρο που ενώ ... συμφωνούσε, δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί» και προσθέτει ότι «ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα μας προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Σχολιάζοντας τη συνεργασία με τον Π. Καμμένο, αναφέρει πως «η συμφωνία αναγνωρίζει και επικυρώνει το απαράβατο δικαίωμα σε επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις του Αρματος Πολιτών» και υποστηρίζει ότι πρόκειται για συμφωνία επί συγκεκριμένων αρχών και συγκεκριμένα:

1. Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2. Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.

3. Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

4. Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

5. «Κόκκινες Γραμμές» στα Εθνικά μας Θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.

6. Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια.

7. Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή δοτή συγκυβέρνηση.

8. Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία, των θεσμών με επίκεντρο το άρθρο 86. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών.

9. Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων - αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.

10. Περιφρούρηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και άρνηση κάθε ανοχής, υπογραφής και συμφωνίας σε μείωση μισθών και συντάξεων, σε πρόσθετους φόρους και οικονομικές επιβαρύνσεις για την κοινωνία.

11. Ναι σε αναπτυξιακές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

12. Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

13. Ναι σε όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες βοηθούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

14. Ναι στην ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.

Ρήγμα στο Άρμα

Ωστόσο, η πολιτική γραμματεία του κόμματος εξέφρασε την αντίθεσή της στη συνεργασία, Τα μέλη της αποδοκίμασαν τον Γ. Δημαρά και γνωστοποίησαν ότι αύριο θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για το τι θα κάνουν από εδώ και στο εξης, η οποία «θα βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που δημιούργησαν το Αρμα Πολιτών, καθώς και  στις πρόσφατες αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, τις οποίες παρέκαμψε και αγνόησε ο κ. Δημαράς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.