ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 62χρονος συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Μ. Πέμπτης με την κατηγορία ότι την τελευταία τριετία υπεξαίρεσε το ποσό των 252.000 ευρώ.

 

Ο 62χρονος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ύστερα από την απολογία του σήμερα το μεσημέρι, στον Ανακριτή Ναυπλίου θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 62χρονος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε την τελευταία τριετία το ποσό των 252.000 ευρώ περίπου, προερχόμενο από παραποίηση των στοιχείων για τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ, για απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο, κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές στο ΙΚΑ.

Επίσης όπως έγινε γνωστό το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Στη συνέχεια, ο 62χρονος, προέβαινε στην ανάληψη του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί από το Δημόσιο και το οποίο ήταν μεγαλύτερο, κατέθετε μέρος αυτού σε άλλη τράπεζα για λογαριασμό του Ι.Κ.Α. Τρίπολης, ενώ το υπόλοιπο ποσό το ιδιοποιούνταν παράνομα.

(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.