ΚΟΣΜΟΣ

ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Μετά τον χθεσινό (10/4) ισχυρό σεισμό σε θαλάσσια περιοχή της Ασίας (στα ανοιχτά της Ινδονησίας), ήρθε η σειρά της Αμερικής να ταρακουνηθεί. Έχουμε και λέμε: Όρεγκον, Καλιφόρνια και Μεξικό.

Σεισμός μεγέθους 5.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά των ακτών του Ορεγκον, ενώ λίγο αργότερα ενας μικρότερος σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις για πιθανό τσουνάμι, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα ή υλικές ζημιές.

Δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν σήμερα το δυτικό Μεξικό, σείοντας τα κτίρια μέχρι την πρωτεύουσα και προκαλώντας πανικό στον κόσμο, ο οποίος εγκατέλειψε σπίτια και γραφεία και βγήκε στους δρόμους, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ (USGS). Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με το USGS, ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών, σημειώθηκε τη νύκτα στο κρατίδιο Μιτσοακάν του δυτικού Μεξικού και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 12,4 μιλίων.

Ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών, με επίκεντρο σε βάθος 6.2 μιλίων, σημειώθηκε νωρίς το πρωί στ΄ανοιχτά της Μπάχα Καλιφόρνια. Καμία προειδοποίηση για τσουνάμι δεν εξεδόθη από το αρμόδιο κέντρο στη Χονολουλού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.