ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Έκκληση προς την κυβέρνηση της Συρίας αλλά και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τερματισμό της αιματοχυσίας, από το μέγεθος της οποίας  δήλωσε σοκαρισμένος, απηύθυνε ο Κόφι Ανάν.

Από τη Γενεύη, ο διεθνής απεσταλμένος στην περιοχή Κόφι Ανάν, δήλωσε σοκαρισμένος από την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας στη Συρία, επισημαίνοντας ότι παραβιάζονται οι εγγυήσεις που έδωσε η συριακή ηγεσία.

«Είμαι σοκαρισμένος από τις τελευταίες πληροφορίες για κλιμάκωση της βίας και των αγριοτήτων σε πολλές πόλεις και χωριά της Συρίας που έχουν ως αποτέλεσμα έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό θυμάτων, προσφύγων και εκτοπισμένων. Η κλιμάκωση της βίας αποτελεί παραβίαση των διαβεβαιώσεων που μού δόθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανάν κάλεσε την κυβέρνηση του Ασάν να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τερματισμό της αιματοχυσίας. Παράλληλα, κάλεσε και την δυνάμεις της αντιπολίτευσης να σταματήσουν κάθε βιαιότητα, ως τις 6.00 ώρα Δαμασκού στις 12 Απριλίου, όπως προβλέπει το ειρηνευτικό του σχέδιο.

Πάντως, οι ελπίδες για εκεχειρία δεν είναι πολλές. Ο επικεφαλής της Ελεύθερου Συριακού Στρατού δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου είναι καταδικασμένο να αποτύχει γιατί η συριακή κυβέρνηση δεν θα το εφαρμόσει. Να σημειωθεί πως οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχουν δώσει προφορική υπόσχεση να σταματήσουν τις συγκρούσεις εάν η κυβέρνηση πράξει το ίδιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.