ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τη χαμένη τιμή της πολιτικής επιχείρησε να υπερασπιστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από τον Λουκά Παπαδήμο της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι κυριαρχεί μια γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής και του πολιτικού κόσμου και μια διάθεση αντι-κοινοβουλευτική κι επισήμανε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσουμε στην απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών. «Χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία», σημείωσε.

Παραδέχτηκε ότι για την κατάσταση αυτή «φταίμε εμείς, φταίει το πολιτικό σύστημα. Δεν είπαμε πάντα την αλήθεια γιατί εξυπηρετούσαμε σκοπιμότητες πολιτικές», ενώ έκανε λόγο για έλλειψη αυτοκάθαρσης του συστήματος.

Όσον αφορά στην αυτοκριτική του, υποστήριξε ότι η "συγνώμη" του δεν είναι μία λέξη, αλλά πολιτική πράξη που έχει αντανάκλαση στις πρακτικές του.

Το ΠΑΣΟΚ...

Αναφέρθηκε και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι υπάρχει κρίση οικονομικής διαχείρισης και υπερχρέωση στο κόμμα, ενώ προανήγγειλε τη διενέργεια ελέγχου από διεθνή ελεγκτική εταιρεία. Πρόσθεσε δε ότι τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο, αντηχώντας παλαιότερη εξαγγελία του προκατόχου του, Γ. Παπανδρέου.

Υπερασπίστηκε τη διαβόητη πλέον τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, την οποία χαρακτήρισε «τελείως προσωρινή λύση». Όπως ισχυρίστηκε, αν δεν περνούσε, τότε τα κόμματα δεν θα μπορούσαν να εκπέμψουν το πολιτικό τους μήνυμα απέναντι «στα άκρα και στην ανευθυνότητα» ή θα έπρεπε να αναζητήσουν αδιαφανείς όρους για τη χρηματοδότησή τους.

Παράλληλα, προανήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου «συντακτικού και όχι αναθεωρητικού χαρακτήρα», στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, το οποίο θα αποσκοπεί στην «επανίδρυση και αναγέννηση της παράταξης».

...Και τα ψηφοδέλτια

Ο Ευαγ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι οι Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου θα είναι υποψήφιοι, παρά τη σχετική φιλολογία για το αντίθετο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα, όταν και ανακοινώθηκε η σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος.  Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όλοι θα πρέπει να κριθούν για τις επιλογές τους. «Στόχος μου είναι να κινητοποίηση όλες τις δυνάμεις της παράταξης. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Όλοι στρατεύονται», πρόσθεσε. Όσον αφορά στον Γ. Παπανδρέου, γνωστοποίησε ότι ο τέως πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης και στον νομό Ηρακλείου, «με δεδομένη την επιλογή μου στη Θεσσαλονίκη»

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τα πόθεν έσχες των υποψηφίων θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και γνωστοποίησε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα παραιτούνται εκ προοιμίου από την βουλευτική ασυλία για όσα ζητήματα δεν σχετίζονται με την πολιτική τους δράση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.