ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα Παγκόσμια Οικονομικά Ζητήματα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 4 Απριλίου, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Στις 2.00 μ.μ. (τοπική ώρα)  είναι προγραμματισμένη συνάντηση του  Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton.

Αύριο, στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και οι επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών καθώς και οι προοδευτικές στρατηγικές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν Αρχηγοί κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι καθώς και εκπρόσωποι διεθνών Οργανισμών. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Elio di Rupo, o Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας, Eeero Heinaluoma, η επικεφαλής της Αναπτυξιακής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και πρώην Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Helen Clark, o Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS), Jose Miguel Insulza, o νομπελίστας Joseph Stiglitz και ο Πρόεδρος της Επιτροπής που συνέστησε ο Barack Obama για τα αίτια της κρίσης του 2009, Phil Angelides.

Την  Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 11:00 πμ, στη Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Οικονομία, την οποία διοργανώνει το αμερικανικό ίδρυμα και think tank, New America. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. To New America, με έδρα την Ουάσινγκτον, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης στις ΗΠΑ για την ανάλυση των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.