ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΤΟ… ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Αίσθηση στην κεντροδεξιά προκάλεσε η ένταξη του εκδότη Γιώργου Κύρτσου στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Δεν καταθέτει τα όπλα ο Καρατζαφέρης. Επιλογή με μακρύ ορίζοντα για τον Κύρτσο.

Έκπληξη και ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της ένταξης του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Κύρτσου στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη να… δοκιμάζεται, η συνεργασία με τον κ. Κύρτσο, γνωστό δημοσιογράφο της κεντροδεξιάς, αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. όχι μόνον δεν θα πέσει αμαχητί αλλά θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να εξασφαλίσει την επιτυχία του κόμματός του, που δεν είναι άλλη από την είσοδο για Τρίτη φορά στη Βουλή, κάτι που κανένα εκ των «μικρών» της κεντροδεξιάς δεν έχει επιτύχει μεταπολιτευτικά. Μετά από μία σειρά μεταγραφών life style (Παπαμιχαήλ, Μπάρμπα), ο κ. Καρατζαφέρης προχώρησε σε μία κίνηση στην κεντρική πολιτική σκακιέρα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα στρατηγικής αλλά στις τακτικές κινήσεις έχει ικανότητες. Με τον κ. Κύρτσο – ο οποίος αναλαμβάνει εκπρόσωπος του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο – ο ΛΑ.Ο.Σ. αποκτά έναν «παίκτη» που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα μέσω των οποίων θα γίνει και η εκλογική αντιπαράθεση.

Για τους περισσότερους, ωστόσο, η έκπληξη εντοπίζεται στην αποδοχή από τον ίδιο τον Γ. Κύρτσο της πρότασης Καρατζαφέρη. Πέραν από την πορεία και την οικονομική κατάσταση των μέσων ενημέρωσης που διευθύνει, η επιλογή Κύρτσου γεννά απορίες για τη στάση που θα κρατήσει καθώς ο δημόσιος λόγος του, το τελευταίο διάστημα, τον είχε κατατάξει μάλλον στο στρατόπεδο του «μνημονίου» ενώ είναι γνωστές οι θέσεις του για την ανάγκη περιορισμού του Δημοσίου. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι το πέρασμα στην πολιτική για τον κ. Κύρτσο δεν γίνεται με όρους επόμενης αλλά μεθεπόμενης ημέρας, υπό την έννοια ότι ο ίδιος εκτιμά ότι οι διεργασίες στο χώρο της κεντροδεξιάς θα είναι, σε κάθε περίπτωση, έντονες. Και μοιάζει να επιθυμεί να είναι παρών σε αυτές.

Έχοντας «περάσει» από την ΚΝΕ, ο κ. Κύρτσος θεωρείται εκ των προβεβλημένων δημοσιογράφων της κεντροδεξιάς. Το 1984 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Άρη Βουδούρη στον Ελεύθερο Τύπο, ενώ το διάστημα 1997 – 2002 διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας. Την περίοδο 1991 – 1993 διετέλεσε άτυπος σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Κωνστ. Μητσοτάκη και εν συνεχεία συνδέθηκε αλλά και συγκρούστηκε έντονα και με τους Μιλτ. Έβερτ και Κώστα Καραμανλή. Το όνομά του ακούστηκε και μεταξύ των προτάσεων για την ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ., την οποία κατέλαβε τελικά ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.