ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Η πολιτική λιτότητας της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι δεν άφησε ανέγγιχτες και τις δαπάνες στην υγεία.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν οι συνταξιούχοι θα καλούνται πλέον να καταβάλουν τμήμα των δαπανών για τα φάρμακά τους, τα οποία προηγουμένως τους χορηγούνταν δωρεάν.

Το καταβαλλόμενο ποσό θα εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος του συνταξιούχου. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα καταβάλλουν το ανώτερο 8 ευρώ τον μήνα, και εκείνοι με εισόδημα έως 100.000 ευρώ θα πληρώνουν έως 18 ευρώ τον μήνα.

Επίσης, θα αυξηθεί και και οι συμμετοχή που πληρώνουν οι εργαζόμενοι για τα φάρμακά τους.

Μάλιστα, από την μεταρρύθμιση θα εξαιρεθούν μόνο οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Ραχόι έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας.

Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης για θέματα υγείας, υπεύθυνου της αυτόνομης περιοχής Καστίλια-Λα Μάντσα Χοσέ Ιγνάθιο Ετσάνιθ. «Για τον συνταξιούχο, αυτό που θα του στοιχίσουν τα φάρμακα είναι μόνον οκτώ ευρώ τον μήνα. Οκτώ ευρώ είναι τέσσερις καφέδες. Είναι ένας καφές την εβδομάδα, 20 λεπτά την ημέρα», δήλωσε.

«Το φάρμακο για τον άρρωστο δεν εξισώνεται επ' ουδενί με έναν καφέ. Αυτές είναι δηλώσεις σκληρές και ελάχιστα ευφυείς. Είναι σκληρές διότι υπάρχει κόσμος που ανησυχεί ειλικρινά και πολλοί συνταξιούχοι στηρίζουν τα οικονομικά πολλών οικογενειών», σχολίασε η αναπληρώτρια γ.γ. των Σοσιαλιστών Ελένα Βαλενθιάνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.