ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

 Ατλέτικο Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν οι ομάδες που απέκτησαν προβάδισμα τελικού μετά τους πρώτους ημιτελικούς του Europa League.

Στο «Βιθέντε Καλντερόν» η Ατλέτικο άρχισε δυναμικά το παιχνίδι με τον Φαλκάο να σκοράρει στο 18',αλλά η Βαλένθια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αποτελέσματος. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως, άρχισε με γκολ (κεφαλιά του Μιράντα στο 49') το δεύτερο μέρος και έφτασε στο 3-1 λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό με τον Αντριάν. Ο Φαλκάο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 με το 10 εφετινό του γκολ στη διοργάνωση για να έρθει ο Ρικάρντο Κόστα στις καθυστερήσεις με κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό 4-2 που δίνει κάποιες ελπίδες στη Βαλένθια ενόψει του επαναληπτικού στο «Μεστάγια» την επόμενη Πέμπτη.

Στη Λισαβόνα, η Σπόρτινγκ είδε... τον Χάρο με τα μάτια της απέναντι στην εκπληκτική Μπιλμπάο όταν ο Αουρτενέτσε στο 53ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Έβαλε, όμως, τη μπάλα κάτω και με τις κατάλληλες κινήσεις από τον πάγκο ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Στο γκολ του 76' αποδείχθηκε περίτρανα ότι η αμυντική γραμμή δεν είναι το δυνατό σημείο της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Ινσούα εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο των στόπερ και σκόραρε με κεφαλιά (!) από το σημείο του πέναλτι μέσα σε αποθέωση. Οι Πορτογάλοι του Σα Πίντο ένιωσαν αίφνης να βγάζουν φτερά στα πόδια και πίεσαν για το δεύτερο γκολ το οποίο ήλθε γρήγορα, μόλις πέντε λεπτά μετά, από το αριστερό πόδι του κορυφαίου της αναμέτρησης, Ντιέγο Καπέλ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 4-2

(18' και 78' Φαλκάο, 49' Μιράντα, 54' Αντριάν Λόπεθ - 45'+3 Ζόνας, 94' Ρικάρντο Κόστα)

Σπόρτινγκ Λ.-Μπιλμπάο 2-1

(76' Εμιλιάνο Ινσούα, 80' Ντιέγκο Καπέλ - 54' Αουρτενέτσε)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.