ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τη ρευστότητα στην αγορά, με στόχο την ανάπτυξη, παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μεταξύ αυτών, οι συντομευμένες παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα, τα μη τραπεζικά χρηματοοικονομικά εργαλεία και το ίδιο το κράτος.

«Όλοι μιλούν για ανάπτυξη, αλλά η ανάπτυξη δεν είναι λόγια, είναι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που προϋποθέτουν ρευστότητα, τη δυνατότητα να πέσει χρήμα στην αγορά». Με αυτή την φράση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε σήμερα τις προτάσεις του κόμματός του για τη ρευστότητα στην αγορά.

Ο ίδιος μίλησε για «τρία κανάλια» που μπορούν να φέρουν χρήμα στην αγορά και να διαμορφώσουν περιβάλλον ανάπτυξης στην χώρα :

• Το τραπεζικό σύστημα : Εδώ πρότεινε τέσσερις άμεσα εφικτές παρεμβάσεις: την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, την αποκλιμάκωση των επιτοκίων χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις από το κομμάτι του τραπεζικού συστήματος που ελέγχεται από το Δημόσιο και, επίσης, την αλλαγή των κανόνων του «περιβόητου ΤΕΙΡΕΣΙΑ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

• Τα «μη τραπεζικά χρηματοοικονομικά εργαλεία»: Ο Ευαγ. Βενιζέλος εξήγγειλε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ταμείου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, υπό το οποίο θα συνενωθούν όλα τα υπάρχοντα προγράμματα και οι διαθέσιμοι πόροι για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Κι όταν λέμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εννοούμε το 99% των ελληνικών επιχειρήσεων, εννοούμε 750.000 επιχειρήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

• Το κράτος : Εδώ μίλησε για εξόφληση συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς την αγορά, αυτοματοποιημένο μηχανισμό επιστροφής του ΦΠΑ, δανεισμό του Ελληνικού Δημοσίου με έντοκα γραμμάτια και την αποδέσμευση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, των επενδυτικών προγραμμάτων που κολλάνε στην κοινοτική γραφειοκρατία κ.ο.κ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.