ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. ΣΝΑΪΝΤΕΡ: ΑΝΟΗΣΙΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Ως «ανοησία», χαρακτηρίζει τη συζήτηση για μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος Φρίντριχ Σνάιντερ, σε σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Ο Φρίντριχ Σνάιντερ επισήμανε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα έπληττε σημαντικά τις αυστριακές τράπεζες και τους επενδυτές και προειδοποίησε ότι αν σταματήσει η βοήθεια προς την Ελλάδα, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεωκοπία και ίσως και σε δικτατορία.

Η μόνη λύση είναι τα πακέτα βοήθειας και η χώρα θα πρέπει να αγωνιστεί αποφασιστικά για να μειώσει το υπέρογκο χρέος της. Ωστόσο, θεωρεί λανθασμένο τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα προσπαθεί να εξυγιάνει την οικονομία της, αφού οι περικοπές που έχουν γίνει, έχουν πλήξει τα μεσαία και τα κατώτατα κοινωνικά στρώματα, ενώ οι ευκατάστατοι παραμένουν αλώβητοι.

Ο Αυστριακός οικονομολόγος πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές στους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Αναφερόμενος τις αμυντικές δαπάνες, τις χαρακτήρισε υπέρογκες, ενώ τόνισε την ανάκη της καταπολέμησης της παραοικονομίας, που ανέρχεται περίπου στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο ένα τέταρτο του ΑΕΠ της Ελλάδας και αφορά πολλές επαγγελματικές κατηγορίες, από τους τεχνικούς μέχρι τους γιατρούς στα νοσοκομεία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.