ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FITCH: ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στην... πραγματικότητα προσγειώνει ο οίκος Fitch όσους θεωρούν ότι το PSI έλυσε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Σε έκθεσή του υπογραμμίζει ότι η έξοδος από την κρίση και η παραμονή από την ευρωζώνη θα κριθεί από την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι το "κούρεμα" άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα και προσθέτει πως απαιτείται μία δύσκολη εσωτερική υποτίμηση, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η προοπτική για ανάκαμψη πριν το 2014. Σημειώνει ότι το PSI θα οδηγήσει στη μείωση του χρέους κατά 110 δισ. ευρώ, ωστόσο τονίζει ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα και η μείωση του ΑΕΠ λόγω της ύφεσης θα οδηγήσουν το χρέος πέριξ του 170% το 2013, πριν αρχίσει να υποχωρεί από το 2014. Ο Fitch πιστεύει ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει εκλείψει.

Η επίτευξη του στόχου για χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ, σημειώνεται στην έκθεση, θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση για την υλοποίηση περαιτέρω δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.