ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΑΙ ΞΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 20 ΕΤΗ!

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να απελαθεί, ύστερα από 20 χρόνια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα είναι ο Αλβανός δημοσιογράφος Νίκο Άγκο.

Σε κείμενο που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο αναφέρει πως χθες ειδοποιήθηκε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψει την Ελληνική Επικράτεια, επειδή την περίοδο 2007-2008 δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του. Όπως γνωστοποιεί, θα κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να παραμείνει στην Ελλάδα, ενώ επιθυμεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

 

Ο Νίκο Άγκο έχει συνεργαστεί με την «Αυγή» και το protagon.gr. Eίναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Έχει δύο κόρες, 18,5 και 17,5 ετών. «Η μεγάλη μου κόρη ήρθε στην Ελλάδα 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα για πατρίδα της», γράφει.

Η είδηση έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο του μετανάστη δημοσιογράφου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο twitter, μηνύματα ανεβαίνουν με τη σήμανση #keepNikoAgo.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.