LIFESTYLE

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 7 – 13 ΜΑΪΟΥ

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή. Τελικά, για ποιον συνωμοτούν τα άστρα;

Κριός

Ερμής ίσον: 1) αρχαίος θεός του εμπορίου και των ταχυμεταφορών. 2) πλανήτης που, αστρολογικά, ορίζει την επικοινωνία σου, το μυαλό σου και τον τρόπο που σκέπτεσαι. Όταν ο Ερμής μπαίνει στον Ταύρο, Κριάρι μας, ακόμα κι η αστρολόγος σου έχει ελπίδες να συνέλθεις και να σωφρονιστείς ως προς τα οικονομικά σου. Κι επειδή το Σύμπαν επικροτεί την ελπίδα στον άνθρωπο, όχι μόνο μπαίνει ο Ερμής στον τομέα των οικονομικών σου, αλλά σχηματίζει ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της γης. Γη ίσον προσγείωση, σωστός ο συνειρμός σου. Μετάφραση; Ξεκίνα να σκέφτεσαι πριν ξοδέψεις (Ερμής στον Ταύρο), πάτα γκάζι στην εργατικότητα και τους ρυθμούς σου (Άρης στην Παρθένο), για να μπορέσει κι ο καλός μας ο Πλούτωνας να ολοκληρώσει το εργάκι «ρεκτιφιέ της καριέρας του Κριού» από τον Αιγόκερω.

 

Ταύρος

Οι μισοί φίλοι και γνωστοί σε φθονούν για την εύνοια του Δία (κυρίως οι άλλοι δύο Γήινοι και όλοι οι Υδάτινοι…). Οι άλλοι μισοί, τώρα με τον Ερμή στο ζώδιό σου, θα θέλουν να σε πνίξουν (ναι, κυρίως οι Δίδυμοι), γιατί ….πιο αργόσυρτα, πλέον, πεθαίνεις! Κοινώς, είχες που είχες τη φήμη βολεμένου και δυσκίνητου, Ταύρε, τώρα με τον Ερμή να κόβει ταχύτητες μπαίνοντας στο ζώδιό σου θα απογίνεις. Κάνε μια προσπάθεια να αποτινάξεις από πάνω σου αυτή την ανοιξιάτικη ρέκλα, σε λίγο η οικιακή βοηθός θα ξεσκονίζει κι εσένα! Και πού ‘σαι; Απ’ όλες τις καλές ιδέες που θα προκύψουν αυτό το διάστημα, σίγουρα υπάρχει και κάποια που αξίζει να γίνει δράση, τέχνη, έρωτας, ποίημα, παιδί… Αυτό το κάτι, που θα (ξανα)δώσει στη ζωή σου νόημα.

 

Δίδυμοι

…Κι εκεί που, Σαββατόβραδο, κάθεσαι στον καναπέ σου και βλέπεις θρίλερ κορεάτικο και κοψιφλέβιο, κοιτώντας κλεφτά και προς τη μπαλκονόπορτα μη μπει ο δολοφόνος, τσουπ! Ένα αόρατο χέρι παίρνει το τηλεκοντρόλ, κι από θρίλερ βρίσκεσαι να βλέπεις την «Πάττυ». Μόλις σου περιγράψαμε την είσοδο του Ερμή στον Ταύρο, Δίδυμε. Γίναμε λίγο περιγραφικοί, είναι η αλήθεια, αλλά ξέρεις καλά πως δεν είσαι κι ο ευκολότερος του κόσμου για να κερδίσουμε την προσοχή σου. Λοιπόοοον: από κει που σκεφτόσουνα λάμιες και τέρατα σε συχνότητα 24/7, ξαφνικά …σκασίλα σου μεγάλη να το πούμε; Τι σε μέλλει εσένανε να το χαρακτηρίσουμε; Κάπως έτσι. Τα του οίκου ανάστατα, με μία μετακόμιση εξαιρετικά πιθανή, αλλά όχι απαραίτητα καλοσχεδιασμένη. Κι η λίμπιντό σου στα ύψη (άντε μετά να σε μαζέψουμε…)

Καρκίνος

Σε ρόλο comfort food οι φίλοι σου, Καβούρι μας, οι οποίοι σε νταντεύουν, σε αγαπούν, σου προσφέρουν στοργή, προδέρμ κι ό,τι άλλο χρειάζεσαι για να αισθανθείς ασφαλής και να ανθίσεις! Όπου άνθισμα όχι, δεν εννοούμε εκείνο το παντέρημο bonsai που μάταια προσπαθείτε να ξαναφέρετε στη ζωή (συλλαβίστε μαζί μας: ξε-ρά-θη-κε…), αλλά κυρίως εννοούμε την επικοινωνία σας με τους γύρω σας. Όπου επικοινωνία ΔΕΝ είναι το κλάμα, τα μούτρα, οι αναστεναγμοί με υπονοούμενα, τα ενοχικά και οι τύψεις στα μούτρα του άλλου. Ναι, το ξέρουμε, σας καταργούμε όλο σας το ρεπερτόριο αλλά surprise, σας έχουμε καινούργιο. Τόλμη, σαφήνεια, μικρές κοφτές προτάσεις κατά προτίμηση με ρήμα μέσα, διεκδίκηση, ακόμα και καυγάς, εάν είναι απαραίτητο. Όχι, μην ευχαριστείτε εμάς. Τον Άρη στην Παρθένο!

Λέων

Το μεγάλο τρίγωνο στα γήινα ζώδια αντηχεί ιδιαίτερα γλυκά κάλαντα για σένα, Λιοντάρι! Ο Άρης στην Παρθένο συνεχίζει να σου φέρνει έξοδα απρόβλεπτα, αλλά παράλληλα ξεσκαρτάρει, με τον δικό του βίαιο τρόπο, τις αξίες σου. Μαζί με αυτές, ξεσκαρτάρει και το τι και, κυρίως, ποιόν εκτιμούσες - και βεβαίως, γιατί. Το εν λόγω τρίγωνο λοιπόν, είτε σου υποδεικνύει τι και ποιόν αδίκησες, είτε σου επιβεβαιώνει ότι καλώς ξαπόστειλες ό,τι και όποιον ξαπόστειλες. Παράλληλα, ο Ερμής στον Ταύρο λειτουργεί πολύ κοινωνικά, γλυκά και επικοινωνιακά για την καριέρα σου, φέρνοντας στο δρόμο σου τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή. Η καθημερινότητά σου σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε αυτό που πάντα ευχόσουν να έχεις (λέγε με και Πλούτωνα στον Αιγόκερω). Προσοχή όμως - ποτέ μα ποτέ οι μεταμορφώσεις του Πλούτωνα δεν είναι ανώδυνες.

Παρθένος

Φέτος, φίλοι Παρθένοι, ο λήγοντας μοιάζει ξανά και ξανά να κληρώνει στους Γήινους. Καιρός ήταν, θα μου πείτε – περάσατε του λιναριού τα πάθη, άλλωστε! Ο Άρης, πάντα στο ζώδιό σας, εξακολουθεί να λειτουργεί σαν Λακεδαιμόνια εμπροσθοφυλακή, και κάνει και πολύ καλή δουλειά. Ίσως κι εσείς να παρατηρείτε πως, τα περισσότερα από τα εμπόδια που αφανίζει, είναι οδοφράγματα που εσείς οι ίδιοι στήνετε στο δρόμο σας. Ο Ερμής στον Ταύρο κάνει πολύ αποδοτική οποιαδήποτε επιμόρφωση αφορά την τέχνη και την ομορφιά ή τη γαστρονομία. Επίσης, θαυμάσια ιδέα για Σ/Κ θα ήταν μία ρομαντική απόδραση. Ο δε Πλούτωνας στον Αιγόκερω εγγυάται πως, εκτός από επιτυχημένη, πρωτότυπη τέχνη ή χειροτεχνία, αυτό το διάστημα μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς οι ίδιοι, όπως ακριβώς θέλετε, τη ζωή σας.

Ζυγός

Όταν στον Ταύρο και στον 8ο ηλιακό σας οίκο υπάρχει κάτι τόσο έντονο και λαμπερό όσο η σύνοδος Ήλιου - Δία (που είναι το άλλο ζώδιο που, όπως κι εσείς, κυβερνιέται από την Αφροδίτη)…όταν, στον ίδιο τομέα της ζωής σας εισέρχεται ΚΑΙ ο Ερμής…τότε τα αιτήματα του 8ου οίκου γίνονται ΑΙΤΗΜΑΤΑ. Ποια είναι αυτά; Το εξής ένα: Η πλήρης συγχώνευση με τον/την Άλλο/η. Αυτό περιλαμβάνει πολύ ρηχές και πραγματιστικές πτυχές, όπως είναι πχ τα λεφτά του άλλου, και άλλες, πολύ βαθύτερες, όπως το σεξ. Το σεξ στον 8ο οίκο δεν είναι το σεξ-καθρέφτης όπου θαυμάζουμε τους κοιλιακούς και τη ματαιοδοξία μας. Είναι η βαθύτερη δυνατή ένωση με ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα, και μπορεί να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά ή να μας κατακρημνίσει. Το αν θα κάνεις τη βουτιά ή αν θα παραμείνεις στην αίθουσα τσαγιού και κουλουρακίων, Ζυγέ, μένει να μας το πεις εσύ.

Σκορπιός

Παρά την πανσέληνο-εκατόμβη της 6ης Μαϊου, Σκορπιοί, κι ενώ οι άλλοι 11 του ζωδιακού βάζουν ιώδιο στις πληγές τους, εσείς είστε alive and kicking. Η επιβίωση, άλλωστε, είναι και ένα από τα ταλέντα του ζωδίου σας. Η λαμπερή σύνοδος Ήλιου - Δία στον 7ο ηλιακό σας οίκο στο ζώδιο του Ταύρου, φέρνει ευκαιρίες σε σχέσεις, γνωριμίες, συνεταιρισμούς, συνεργασίες.  Αυτή την εβδομάδα, στα του 7ου οίκου του/ης σημαντικού/ης Άλλου/ης, έρχεται να προστεθεί και ο Ερμής, κάνοντας την επικοινωνία σας και το λόγο σας λίγο πιο Αφροδίσιο και κοινωνικό από ό,τι συνήθως (που είστε τόσο επικοινωνιακός όσο και ο Hannibal Lecter). Η συντροφικότητα είναι στο μικροσκόπιο, ωστόσο η Αφροδίτη, πάντα παρούσα στον οίκο του σεξ, σας θυμίζει πως, για να υπάρξετε ως Συνοδοιπόροι, εσείς έχετε πρωτίστως ανάγκη να είστε Εραστές/Ερωμένοι. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Τοξότης

Αν είχατε μία φορά τη φήμη τεμπελόσκυλου, φίλοι Τοξότες, τώρα θα απογίνετε. Ο Ερμής της κίνησης, του μυαλού, του λόγου και της επικοικωνίας μπαίνει στον βραδυκίνητο, καλοπερασάκια Ταύρο – και την καθημερινότητά σας την περιγράφει θαυμάσια το κλασσικό, σαλονικιώτικο «χαλλλαρά…» (προσθέτετε «λ» κατά βούληση). Κι εμείς, δεν έχουμε καμμία αντίρρηση. Αντίρρηση έχει ο Άρης στην Παρθένο, όπου, στον τομέα της μόρφωσης, των ταξιδιών, του νοήματος, σας προτρέπει να βγείτε εκεί έξω και να αρπάξετε τον ταύρο από τα κέρατα. Σας προτρέπει σε σπουδές, σε σεμινάρια, σε επιμόρφωση, σε ταξίδια που ανοίγουν τους ορίζοντες του μυαλού σας, σε χίλια δύο. Με τη φωνή του έρχεται να ενωθεί και ο Πλούτωνας στον τομέα των Αξιών σας, που σας τραγουδάει πως «κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα»…

Αιγόκερως

Το Σύμπαν δοκιμάζει τις γρανιτένιες, Κρόνιες αντοχές σου, Αιγόκερε. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι και ο Ερμής εισέρχεται στον τομέα του Έρωτα, του φλερτ, του παιχνιδιού και της χαράς της ζωής. Με γοργή κίνηση πάει να συναντήσει τη σύνοδο Ήλιου - Δία, και τα σενάρια για το τι θέλει να πει ο Ποιητής είναι πολλά. 1) Η  πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Βγες, παίξε, γέλα, διασκέδασε, μια ζωή την έχουμε. 2) Αφού τον/την αγαπάς και λιώνεις, γιατί κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου; πες το του/της να τελειώνουμε, κι εμείς κουμπάροι! 3) Αν δεν κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου αλλά από τον/την νόμιμο/η σύντροφό σου, και τα αισθήματα αφορούν ένα τρίτο άτομο, θυμήσου πως η ειλικρίνεια σου πάει πολύ, κι ότι ο Πλούτωνας στο ζώδιό σου έχει έρθει για να μείνει αρκετά, και για να σε μεταμορφώσει ριζικά.

Υδροχόος

Στον 4ο ηλιακό σας οίκο, δηλαδή στο σπίτι σας, μπαίνει αυτή την εβδομάδα ο Ερμής -και ναι μεν έρχεται ακάλεστος, αλλά όσο να μην πεις, ένα κουτί γλυκά σας το φέρνει: γλυκύτητα, αρμονία, επικοινωνία, εξομάλυνση των τυχόν διαφορών, συζήτηση, μοίρασμα, ομορφιά… Σε συνδυασμό με την ευεργετική, δημιουργική και χαρούμενη Αφροδίτη στους Διδύμους, εγγυάται πως η οικογενειακή σου ζωή είναι ένα ηλιόλουστο τοπίο – τον περισσότερο καιρό. Συννεφάκι στο κάδρο, ο Άρης στην Παρθένο, που σας φέρνει σε ένταση με τον/την σύντροφό σας για θέματα κοινοκτημοσύνης. Οικονομικές διαφορές; Διαφορές νοοτροπίας; Ο 8ος οίκος σου τονίζει πως η πλήρης συγχώνευση με τον/την Άλλο/η ως «Ένα», δεν είναι ποτέ μία αναίμακτη υπόθεση. Το κλειδί έρχεται επίσης από τα σκοτεινά υπόγεια του 8ου: σεξ, κι άλλο σεξ, κι ίσως μερικό ακόμα σεξ.

Ιχθείς

Το να μπαίνει ο Ερμής στον οίκο της επικοινωνίας σας, και μάλιστα με Ταυρίσια χάρη και ακτινοβολία, Ψαράκια, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Είναι κάπως σαν, από εκεί που είχες πειρατικό σταθμό και το σήμα σου ακουγόταν μέχρι 4 στενά πιο κάτω, ξαφνικά να εκπέμπεις σε εθνικό δίκτυο! Και όχι μόνο εκπέμπεις, αλλά εκπέμπεις με Ταυρίσιο, δηλαδή Αφροδίσιο τρόπο: ευγενικά, τρυφερά, όμορφα…Πώς λοιπόν να μην περνάει το δικό σου; Το εγγυάται και η σύνοδος Ήλιου-Δία λίγο παρακάτω. Εξαιρετικές μοιάζουν και οι σχέσεις με αδέρφια, ξαδέρφια, στενούς συγγενείς, και γείτονες. Θαυμάσια και η Αφροδίτη στον 4ο ηλιακό σου οίκο για να ομορφύνεις ή να ανακαινίσεις το χώρο σου. Μία αλλαγή στη διακόσμηση ίσως (ίσως, λέμε) βοηθήσει να αποφευχθούν οι Άρειοι καυγάδες με το έτερον ήμισυ στον τομέα των σχέσεων. Ή, να ξεχάσεις τα πισώπλατα μαχαιρώματα από έναν στενό, μέχρι πρότινος, συνεργάτη.

................................................................................

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ.: I need my space).

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. StelsteR 12:14 07/05/2012

    ..επισης με τη Φεγγαρω @ Υδροχοο, μια Καλη Ιδεα για ΣουΚου, κοντινη αποδραση κατα Ωρωπο μερια, με γμτη παρεουλα και αστρολογικες, γαστρονομικες,
    και αστρονομικες (η Αφρουλα στα τελευταια της ως Αποσπεριτης..!) αναζητησεις…!!! ;-))):D)))))))))))))))))))))

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.