LIFESTYLE

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Είναι η ώρα του Αιγόκερου (Βενιζέλος) ή αυτή του Διδύμου (Σαμαράς); Θα μας εκπλήξει ένας ακόμη Λέοντας (Τσίπρας, Καρατζαφέρης); Η αστρολόγος του matrix24.gr έφτιαξε τα αστρολογικά προφίλ των πιο πολυσυζητημένων υποψηφίων των εκλογών. Άραγε ποιον ευνοούν και ποιον ...γειώνουν τα άστρα; 

Της Ελισάβετ Σπυρίδη

Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Αιγόκερως κ. Βενιζέλος, με Ήλιο στη 10η μοίρα του Αιγόκερω, και σύνοδο με τη Σελήνη του, καλείται να αποδείξει την αξία του στα δύσκολα. Ο επίσης Κρόνιος Ερμής του τον κάνει έναν προσεκτικό στοχαστή, δίνοντάς του επιθετικό και βαρυσήμαντο λόγο. Με Δία στην ακμή του 10ου οίκου του, αυτού της δημόσιας εικόνας, είναι ένας πολιτικός βαρέων βαρών που σαφώς έχει έρθει για να αφήσει ένα πολύ ευδιάκριτο στίγμα. Η μελαγχολική σύνοδος  Αφροδίτης - Κρόνου τον κάνει να μπορεί να αποκλείσει το κάλεσμα των σειρήνων και της dolce vita προκειμένου να εργαστεί με αυταπάρνηση, και τον προικίζει με σημαντικές συμμαχίες. Με τον Άρη στα του …οίκου του, είναι μαθημένος να αντιμετωπίζει (ριζικά, συχνά) αντιφρονούντες, αποστάτες και πισώπλατα μαχαιρώματα και να επιβιώνει. Ο Ποσειδώνας στον τομέα των ιδανικών και των κοινωνικών ομάδων τονίζει πως θα πρέπει να σκύψει με συμπόνια πάνω από τα προβλήματα του κόσμου, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του.

Αντώνης Σαμαράς

Ένας Δίδυμος με σύνοδο Αφροδίτης Ουρανού στον τομέα των Αξιών αλλά και των Οικονομικών του, είναι ένας Δίδυμος που δεν φοβάται τις αλλαγές και τις ρηξικέλευθες μεθόδους προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του. Η σύνοδος Ήλιου - Άρη του τον κάνει δυναμικό όπου χρειάζεται. Το γενέθλιο εξάγωνο του Ήλιου με το Δία του φέρνει τύχη, ενώ το τρίγωνο με τον Κρόνο του δίνει αντοχές και έντονη αίσθηση της ιεραρχίας. Το Κρόνιο τρίγωνο του προσδίδει επίσης συντηρητισμό, και μπορεί να τον κάνει ενίοτε και άκαμπτο, ιδίως με τους ανθρώπους της δικής του παράταξης, από τους οποίους έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Ο Πλούτωνας στον οίκο της επικοινωνίας του δίνει μεγάλη απήχηση στις μάζες, και ο κυβερνήτης του ο Ερμής στον τομέα του υποσυνειδήτου τον κάνει να αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς τις ανάγκες και τις τάσεις του κόσμου.

Φώτης Κουβέλης

Παρθένος ο κ. Κουβέλης, με σχεδόν ακριβείας σύνοδο Ήλιου - Σελήνης του. Ο Ερμής, κυβερνήτης του ζωδίου του, είναι επίσης στην Παρθένο. Ο συνδυασμός αυτός τον κάνει ισορροπημένο, προσγειωμένο και του δίνει ένα εξαιρετικά δυνατό μυαλό. Η σύνοδος Ήλιου - Σελήνης, αλλά και η Αφροδίτη του στον τομέα της Φιλίας και των κοινωνικών ομάδων, τον κάνουν μία οικεία φιγούρα στα μάτια του κόσμου. Ο ίδιος μπορεί και αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου, αλλά ενίοτε έχει σπασμωδικές αντιδράσεις και μεταπτώσεις (Άρης στον τομέα των Αξιών και των Οικονομικών). Το γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου/Σελήνης και Δία μπορεί να τον οδηγήσει σε υπερβολές, απότομη αλλαγή πλεύσης και εσφαλμένη εκτίμηση των ρίσκων. Σε κάθε περίπτωση, το τόσο έντονο στοιχείο της Παρθένου τον κάνει «εργάτη» σε όποιο έργο του ανατεθεί.

Αλέξης Τσίπρας

Ο νεότερος της παρέας, ο κ. Τσίπρας είναι γεννημένος στο ηγετικό ζώδιο του Λέοντα, οπότε δεν είναι να απορεί κανείς που αναδεικνύεται τόσο νέος στα πολιτικά δρώμενα. Η σύνοδος Σελήνης - Ποσειδώνα του στον 5ο ηλιακό του οίκο δείχνει πως είναι σε θέση να δημιουργήσει οράματα και να συνεπάρει, αλλά δείχνει επίσης πως το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στους στόχους του. Με τον μαχητικό Άρη στον τομέα των οικονομικών του δεν φοβάται να πάρει οικονομικά ή επενδυτικά ρίσκα, ή να κόψει φθοροποιές ή ασύμφορες συνεργασίες. Πλούτωνας και Ουρανός στον τομέα της επικοινωνίας του κάνουν τον τρόπο προσέγγισης του πλήθους ασυνήθιστο, επαναστατικό και βαθύ. Αν καταφέρει να ξεφύγει από τον βρόγχο της μάλλον θλιβερής συνόδου Αφροδίτης - Κρόνου - Ερμή στον τομέα του υποσυνειδήτου του, ίσως εκπλήξει πολύ κόσμο (αλλά και τον εαυτό του) ευχάριστα.

Αλέκα Παπαρήγα

Πιο Σκορπιό κι απ’ τους Σκορπιούς κάνει την κ. Παπαρήγα η σύνοδος Ήλιου Σελήνης της στο ζώδιο του Πλούτωνα. Ο πύρινος Ερμής της στον Τοξότη την κάνει ιδεαλίστρια και ριζοσπαστική, με συμπόνια για κάθε αναξιοπαθούντα. Σε τρίγωνο με τη σύνοδο Άρη - Κρόνου της, αυτή τη συμπόνια την παίρνει στα σοβαρά, κάνοντάς την συνδικαλιστική και πολιτική δράση, ενάντια στην όποια καθεστηκυία τάξη θεωρεί ότι εκμεταλλεύεται τους πολλούς. Μολονότι η Αφροδίτη της είναι στον κοινωνικό και ιδεαλιστή Ζυγό, η κ. Παπαρήγα δεν τα πάει καθόλου καλά με τις συμμαχίες και τις συνεργασίες, με κίνδυνο κατά καιρούς να χαρακτηρίζεται μονοδιάστατη ή παρωχημένη. Η ίδια όμως, πιστεύει πως η προσήλωση σε ένα ιδεώδες το οποίο δεν επιδέχεται αλλαγές, εκμοντερνισμούς ή τροποποιήσεις είναι ο μόνος τρόπος να παραμένεις αξιοπρεπής και πιστός στα ιδανικά που πρεσβεύεις.

Ντόρα Μπακογιάννη

Η γενέθλια σύνοδος Ήλιου - Ερμή στον Ταύρο, κάνουν την κ. Μπακογιάννη έναν άνθρωπο για τον οποίο η σκέψη κατέχει πρωταρχικό ρόλο. Διόλου παρορμητική, αλλά αντίθετα αρκετά συντηρητική, αγαπά να κινείται εκ του ασφαλούς και να είναι σίγουρη ότι στέκεται και χτίζει πάνω σε γερά θεμέλια. Η Αφροδίτη και ο Δίας στον τομέα των Αξιών και των Αποκτημάτων της, μιλούν για μία υλική και ηθική οικογενειακή κληρονομιά ουδόλως ευκαταφρόνητη. Τα αδέρφια της παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της, αν και μπορεί κατά καιρούς να διαφωνεί μαζί τους. Πλούτωνας και Κρόνος στους τομείς Σπιτιού και Γάμου αντίστοιχα, καταδεικνύουν το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του πρώην συζύγου της, το οποίο και στάθηκε η αφορμή να αξιοποιήσει μια μακρά οικογενειακή πολιτική κληρονομιά και να πολιτευθεί η ίδια. Η γενέθλια αντίθεση Σελήνης - Άρη την κάνει μαχητική μεν, αλλά ενίοτε την κάνει αποστασιοποιημένη από τα προβλήματα του κόσμου, ωθώντας την να θεωρητικολογεί αντί να δράσει.

Λούκα Κατσέλη

Μία πληθωρική Ταυρίνα με σύνοδο Ήλιου - Δία η κ. Κατσέλη, και επίσης ένας άνθρωπος με εξαιρετικά παρορμητική και συναισθηματική σκέψη. Αυτό είναι καλό διότι την καθιστά συμπονετική και πρόθυμη υπέρμαχο των αδυνάτων, και συνάμα κακό διότι δρα χωρίς βαθύτερη επεξεργασία όλων των δεδομένων. Ο τρόπος επικοινωνίας της και προσέγγισης του κόσμου είναι δυναμικός κι επαναστατικός, συχνά όμως δεν έχει προσμετρηθεί πριν αν υπάρχει το κατάλληλο υλικό υπόβαθρο ή οι συνθήκες για τα όσα σχεδιάζει ή υπόσχεται. Δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά και μπορεί διαισθητικά να αντιληφθεί τον παλμό και τα αιτήματα του κόσμου. Αγκάθι οι έντονοι ανταγωνισμοί με συναδέλφους της -θα καταφέρει άραγε να τιθασεύσει δημιουργικά αυτές τις συγκρούσεις προς όφελος δικό της και των ψηφοφόρων της, ή θα καταφέρουν οι συνεχείς τριβές να την αποδυναμώσουν;

Γιώργος Καρατζαφέρης

Η εντυπωσιακή πολυαστρία του στον ηγεμονικό Λέοντα (έχει εκεί Ήλιο, Αφροδίτη, Ερμή, Κρόνο και Πλούτωνα!!!) μας δίνει ένα άτομο για το οποίο η εξουσία είναι θέμα ζωής και θανάτου. Ο τόσο έντονος Λέοντας, επίσης, μας δίνει έναν ηγέτη με συντηρητικές πολιτικές ιδέες. Η σύνοδος του Ήλιου του με την Αφροδίτη, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα τον κάνουν να θέλει να παρουσιάζεται σοβαρός, και του δίνουν μεγάλη απήχηση και μαγνητισμό. Η δε σύνοδος Αφροδίτης - Ερμή τον κάνουν πολύ καλό με τον χειρισμό του λόγου, και του δίνουν πειθώ. Η σύνοδος Άρη - Ουρανού του στον τομέα των κοινωνικών ομάδων μιλά για έντονο εθνικό κι ενίοτε εθνικιστικό φρόνημα, και οπωσδήποτε μεγάλη αδιαλλαξία απόψεων. Ο κ. Καρατζαφέρης γνωρίζει πολύ καλά ότι η κορυφή αφορά μόνο έναν…

Πάνος Καμμένος

Συμπαθή και ευπροσήγορο κάνει εκ πρώτης τον κ. Καμμένο η γενέθλια σύνοδος Ήλιου - Αφροδίτης στον Ταύρο. Ιδιαίτερα τυχερό, θα προσθέταμε εμείς, μιας και στην  ευεργετική αυτή σύνοδο έρχεται να προστεθεί κι ένας πολύ επικοινωνιακός Δίας από τους Διδύμους. Σίγουρα ο κ. Καμμένος έχει την έμφυτη δυνατότητα (με αυτό το Δία στον τομέα των χρημάτων) να δημιουργεί χρήμα. Με τον παρορμητικό Άρη, τον εκρηκτικό Ουρανό και τον βαρύ Πλούτωνα στον τομέα των επενδύσεων και του παιχνιδιού, του «ρίσκου», όμως, είναι αμφίβολο το πόσο σοφά το διαχειρίζεται. Ικανός να αντιλαμβάνεται τα υπόγεια συναισθήματα και τις τάσεις του πλήθους, θέτει με χαρά τον εαυτό του στην υπηρεσία των πολλών -η γενέθλια Σελήνη του είναι στον οίκο της υπηρεσίας και της προσφοράς. Ο Ποσειδώνας στον τομέα σχέσεων και συνεργασιών τον κάνει οραματιστή μεν, αλλά συχνά τον «φιλοδωρεί» με διαψεύσεις και απογοητεύσεις από τους στενούς του συνεργάτες.

Βασίλης Μιχαλολιάκος

Στο απόλυτο ζώδιο του Σκορπιού γεννημένος ο κ. Μιχαλολιάκος, είναι ένας άνθρωπος που όταν αποφασίζει να εμπλακεί, το πράττει με πάθος. Ο Ερμής στον Τοξότη τον κάνει εύστροφο και φιλομαθή, η πολυαστρία του δε στον Αιγόκερω στρέφει αυτή τη φιλομάθεια στην πολιτική και στα διάφορα συστήματα εξουσίας. Η εξουσία και η ιεραρχία είναι βασικά «ζητήματα» του Αιγόκερω και του Κρόνου, συνεπώς τα πολιτικά του ιδεώδη είναι άκρως συντηρητικά. Ο Πλούτωνας στον ηγεμονικό Λέοντα γεννά πεποίθηση ανωτερότητας της «δικής μας» φατρίας, γενιάς, χώρας, ιδεολογίας έναντι των άλλων, και μιας και ο γενέθλιος Πλούτωνας του κ. Μιχαλολιάκου βρίσκεται και στον τομέα της δημόσιας εικόνας του, όλο αυτό το προβάλλει με τις πολιτικές του θέσεις, αγγίζει το πλήθος και βρίσκει οπαδούς στους οποίους μπορεί να αναπαραχθεί. Ο Άρης στον Αιγόκερω δείχνει πως δεν φοβάται να πολεμήσει για τις ιδέες του, και ο Δίας στον οίκο των συνεργασιών τον κάνει πολύ τυχερό σε αυτόν τον τομέα.

.............................................................................

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ.: I need my space).

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τελεια αναλυση!

  2. StelsteR 11:51 07/05/2012

    μπουααααΧΑχαΧΑχαΧΑ…!!!  :D))))))))

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.