ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ «ΦΥΡΕΡ» ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), τη μεταχείριση των Ελλήνων δημοσιογράφων από τη «Χρυσή Αυγή» και τον «ηγέτη φύρερ»  του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο, όπως τον αποκαλεί,  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου το βράδυ της 6ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Άρνε Κόενιγκ χαρακτήρισε το συμβάν ιδιαίτερα ανησυχητικό και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να σέβονται τους δημοσιογράφους και το επαγγελματικό τους καθήκον για την ενημέρωση των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΔ έχει ως εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλει την απαράδεκτη μεταχείριση, που επιφύλαξε το ακροδεξιό ελληνικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 6 Μαΐου.

Το κόμμα επέβαλε απαγορευτικούς όρους στους δημοσιογράφους, οι οποίοι ήσαν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσε ο ηγέτης φύρερ Ν. Μιχαλολιάκος, όταν το κόμμα εξασφάλισε 21 θέσεις στην Ελληνική Βουλή. Οι απαγορεύσεις αφορούσαν τον αποκλεισμό ορισμένων δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου, συμπεριλαμβανομένων και όσων αρνήθηκαν να σηκωθούν, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος μπήκε στην αίθουσα.

Ο Αρνε Κόενιγκ, Πρόεδρος της ΕΟΔ δήλωσε: «Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικό συμβάν, που μας προειδοποιεί. Προσωπικά, ανησυχώ ιδιαίτερα με την επιθετικότητα προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους. Κάθε πολιτικό κόμμα οφείλει να σέβεται τους δημοσιογράφους και το επαγγελματικό τους καθήκον για την ενημέρωση των πολιτών».

Η ΕΟΔ ενώνει τη φωνή της με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και τις άλλες ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις, που καλούν τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ να προβάλλουν αντίσταση σε αυτές τις απαράδεκτες αξιώσεις και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία της Δημοκρατίας».

Επίσης την ανησυχία του για τις πρόσφατες απειλές και πιέσεις της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης, εκφράζει σε ανακοίνωσή του και  ο εδρεύων στη Βιέννη Οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEMO).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.