ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΜΜΕ

Μύδρους εξαπέλυσε σήμερα η Κουμουνδούρου κατά των μέσων ενημέρωσης, με αφορμή τον τρόπο που παρουσιάστηκε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και το Βερολίνο.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε άτυπη ενημέρωση προς δημοσιογράφους που έγινε σήμερα από τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλο, η Κουμουνδούρου εκτόξευσε κατηγορίες κατά μεγάλων ΜΜΕ, χρεώνοντάς τους «ηθελημένη σπέκουλα», αλλά και «διαστρεβλωμένη και συσκοτισμένη παρουσίαση» της ευρωπαϊκής περιοδείας του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο τέως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι «θα σπάσει το κύκλωμα διαπλοκής στα ΜΜΕ», ενώ έκανε λόγο για «βασική παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην παρουσίαση του ταξιδιού». «Εδώ μίλησαν ακόμη και για δήθεν διπλωματικό επεισόδιο και στον ευρωπαϊκό, αλλά και στο γαλλικό τύπο ειδικότερα, ουδείς διανοήθηκε να θεωρήσει ως προσβολή τον χαρακτηρισμό Ολαντρέ-ου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλόπουλος.

«Δεν είναι δυνατόν οι γαλλικές και οι γερμανικές εφημερίδες να μιλούν για θετικά αποτελέσματα του ταξιδιού και για συναντήσεις σε καλό κλίμα και εδώ οι εφημερίδες να ανακαλύπτουν διπλωματικά επεισόδια», επισήμανε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα ελληνικά ΜΜΕ πως «παραποίησαν πλήρως την πραγματικότητα».

Νέο τοπίο στα ΜΜΕ

Η συνάντηση του κ. Μουλόπουλου με δημοσιογράφους, αλλά και το περιεχόμενο των όσων είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνονται ως μήνυμα της Κουμουνδούρου προς εκδότες-καναλάρχες, κάτι, εξάλλου, που δε διαψεύδουν και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος έκανε πολλές φορές λόγο για «κύκλωμα διαπλοκής» και, αναλύοντας τη λειτουργία του κυκλώματος αυτού, περιέγραψε την εξής αλυσίδα: «χρήμα για την παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για την παραγωγή πολιτικής, πολιτική για παραγωγή χρήματος».

«Αυτό το κύκλωμα που κυριάρχησε τα τελευταία 25 χρόνια και δημιούργησε ένα πολιτικό σύστημα, αυτό που παραδέχθηκε ο κ. Βενιζέλος ότι «σάπισε», αυτό το κύκλωμα λοιπόν φοβάται μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το κύκλωμα εμείς θα το σπάσουμε. Εμείς θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ», επισήμανε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

Πάντως, όταν δέχθηκε αιτιάσεις από δημοσιογράφους ότι οι δηλώσεις του συνιστούν έμμεση απειλή για αναστολή λειτουργίας και έκδοσης καναλιών και εφημερίδων, ο ίδιος απέρριψε τα επιχειρήματα αυτά, λέγοντας ότι «»δεν θέλουμε να κλείσουμε κανάλια και εφημερίδες, αλλά από εδώ και πέρα όλα θα γίνονται με όρους αγοράς και όχι με χαριστικές ρυθμίσεις».

Εξάλλου, ο κ. Μουλόπουλος προανήγγειλε ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, τότε θα δοθούν από την αρχή οι άδειες λειτουργίας των καναλιών και οι συχνότητες. «Οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, τα κανάλια τώρα λειτουργούν με προσωρινές άδειες και σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι παράνομα», επισήμανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι πλέον «θα γίνει κανονική αδειοδότηση».

«Δεν θα ξαναδοθούν άδειες τζάμπα», συνέχισε και έθεσε ως στόχο να κερδίσει 500 εκατ. ευρώ το δημόσιο από την αδειοδότηση των καναλιών. Ο κ. Μουλόπουλος επικαλέστηκε, μάλιστα και σχετικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι από την αδειοδότηση των καναλιών θα μπορούσε να κερδίσει το Δημόσιο πολύ περισσότερα χρήματα από τα 325 εκατ. ευρώ που αναζητούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλοντας επιπλέον μέτρα περικοπών και χρεοκοπίας».

«Όσοι υποστηρίζουν ότι το Μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί μέχρι κεραίας, ας τηρήσουν και αυτό που έχει εγκρίνει το ΔΝΤ για χορήγηση κανονικών αδειών», υπογράμμισε ο Βασίλης Μουλόπουλος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.