ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠ' ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών και όχι μόνο, κομμάτων είχε ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε: «Χαίρομαι να πω ότι όλοι ανεξαιρέτως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου».

Όπως τόνισε το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν το θέμα της προσεχούς διενέργειας των βουλευτικών εκλογών. «Τους ενημέρωσα για τα αποτελέσματα της επισκέψεως μου στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου διαπίστωσα πλήρη προετοιμασία για τη διενέργεια των εκλογών», σημείωσε.

Επισήμανε ότι απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμπίεση του εκλογικού κόστους, και ανέφερε ότι βρήκε πλήρη ανταπόκριση στην έκκλησή μου αυτή.

«Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήσαμε ήταν ενόψει της μεταβάσεώς μου στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη (23/5) στις Βρυξέλλες. Τους υπέβαλα τις σκέψεις μου και χαίρομαι επίσης να πω ότι υπεβλήθησαν από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς αρχηγούς γόνιμες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Προτάσεις τις οποίες θα μελετήσουμε, ώστε η ελληνική παρουσία να γίνει αισθητή και αποτελεσματική», κατέληξε.

Οι συναντήσεις

Πρώτη την πόρτα του Μαξίμου πέρασε η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη που διατύπωσε την άποψη ότι η ανάπτυξη πρέπει να έχει πράσινη κατεύθυνση».

Την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση, έστω και με τις περιορισμένες αρμοδιότητες που έχει ως υπηρεσιακή, να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέτρα, όπως η εφαρμογή ευρωομολόγου και αύξηση της χρηματοδότησης, μετέφερε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

Την απελευθέρωση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και καταγγελία του μνημονίου, έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος.

Οι όποιες αλλαγές στο Μνημόνιο δεν θα βελτιώσουν τη θέση των εργαζομένων, υποστήριξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τον κ Πικραμμένο. Κάλεσε τον λαό να μην «εγκλωβιστεί» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά να κοιτάξει πιο μπροστά.

Προδότη αποκάλεσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή την προσχώρηση στελεχών του ΛΑΟΣ, στη Νέα Δημοκρατία.

Την παραμονή της Ελλάδας το Ευρώ, μέτρα για την ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας και την προώθηση της ανάπτυξης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Επιφυλακτικός απέναντι στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συζήτησή του με τον Π. Πικραμμένο επικεντρώθηκε στην ανάγκη υλοποίησης ενός ευρωπαϊκού «σχεδίου Μάρσαλ» και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Την ανάληψη δράσης από την Ε.Ε. για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών ζήτησε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Την ανάγκη «τονωτικών ενέσεων» στην πραγματική οικονομία επεσήμανε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες στη Σύνοδο Κορυφής για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, στην οικονομία και στην αγορά και να πιάσει τόπο στην ανάπτυξη η βοήθεια της Ευρώπης, ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος. Στη συνάντηση μετείχε και ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος.

Να συνδράμει στα πλαίσια του συνταγματικού ρόλου που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση σε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και σε αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αντικατέστησαν τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.