ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΟΥΧΟΥΣ ΕΙΔΕ Ο ΣΟΥΛΤΣ

Μίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα και χωρίς να δώσει υποσχέσεις είπε ότι τα ζητήματά τους πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα στην σημερινή ευρωπαική πραγματικότητα.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Εντυπωσιάσθηκε ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαικού Κονοβουλίου από τους νέους της Ελλάδας. Διαπίστωσε τη γλωσσομάθειά τους κι άκουσε τις φιλοδοξίες τους. Για μάθηση, εκπαίδευση...αλλά και εργασία. Ακουσε την αγωνία τους καθώς του εξιστόρησαν ένα μέλλον ζοφερό, όταν του εκμυστηρεύθηκαν ότι ζουν με κομμένα τα φτερά.

Λίγους από τους νέους αυτούς είδε χθες ανάμεσα στις συναντήσεις του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου και τους απάντησε ότι πράγματι η Ευρωπαική Ενωση θα πρέπει να λάβει ειδικά μέτρα για την ανεργία που ουσιαστικά πλήττει έναν στους δύο νέους στην Ευρώπη. Θα πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να αναδειχθεί το αναπτυξιακό σκέλος στο οικονομικό μοντέλο που θέλουν να οικοδομηθεί, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να ξεδιπλώσουν τα όνειρά τους.

Μετά τους Έλληνες φοιτητές και μαθητές ο Μάρτιν Σουλτς είχε χρόνο να δει από κοντά συνταξιούχους, τους ίδιους που είχε δει και στις 28 Φεβρουαρίου όταν και πάλι είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Συγκλονίστηκε ακούγοντας ότι τα προβλήματά των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους χειροτέρευσαν και τους είπε ότι η Ευρώπη για να επιζήσει θα πρέπει να βρει λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα άμεσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.