ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΟΙ ΤΑΙΜΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Σενάρια που δείχνουν ακόμη και εμφύλιο πόλεμο δημοσιεύονται στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Η καταστροφολογία και η κινδυνολογία στο μεγαλείο τους.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Επιτέλους, κάποιος θα πρέπει να απαντήσει επισήμως στους ξένους αρθρογράφους και εφημερίδες, ακόμη κι αν πρόκειται για τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, όταν πλέον τα σενάριά τους ξεπερνούν τα όρια και είναι σαν να υποδεικνύουν «τη γραμμή» στον Έλληνα ή να θέτουν απαράδεκτα εκβιαστικά διλήμματα. Ο κάθε Έλληνας πολιτικός, η πολιτειακή ηγεσία, θα πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση επικοινωνιακά.

Χθεσινό εκτενέστατο ρεπορτάζ που εμφανίσθηκε στην ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας με όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες γύρω από την ειδησεογραφία που αφορά στην Ελλάδα, αναφέρεται σε σενάρια σχετικά με την τύχη της χώρας αν τελικά αναγκασθεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Ακόμη και ο μεσότιτλος «Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ;», κάτι που η πλειονότης του ελληνικού λαού απεύχεται, δείχνει την τάση κινδυνολογίας που διακρίνει πλέον τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σενάρια που όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα εκπονούνται σε τακτά πλέον χρονικά διαστήματα από οίκους του εξωτερικού. Τον τελευταίο μήνα αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «η Νομούρα (οικονομικός οργανισμός της Ιαπωνίας) και η UBS (αμερικανικός οργανισμός) είχαν εκτεταμένες αναλύσεις για το θέμα. Η Νομούρα προβλέπει 60% υποτίμηση στη νέα δραχμή. Η UBS πάει ακόμη πιό μακριά, προειδοποιώντας για υπερ-πληθωρισμό, στρατιωτικά πραξικοπήματα και πιθανό εμφύλιο πόλεμο»! Σενάρια απολύτου καταστροφής...

Δεν είναι δυνατόν να λέγονται και να γράφονται τέτοια πράγματα και η κυβέρνηση, όλοι οι υπεύθυνοι πολιτικοί και τα κόμματα στη χώρα να ποιούν την νήσσαν. Ούτε είναι δυνατόν να προκαλούν με τέτοια σενάρια το θυμικό του Έλληνα και να τον σπρώχνουν προς κατευθύνσεις που ισοδυναμούν με την απόλυτη καταστροφή του, γνωρίζοντας πλέον το παρορμητικό και συναισθηματικό DNA του. Εκτός κι αν η επιδίωξη των ρεπορτάζ είναι ακριβώς αυτή, να εξωθήσουν τα πράγματα στην Ελλάδα στα άκρα, αν πράγματι παραμένουμε «τα πειραματόζωα». Τέτοια άρθρα δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα και αναπάντητα.

Ποιοί είναι αλήθεια οι κύριοι αυτοί στη UBS που εκπονούν εργασίες οι οποίες μιλούν για πραξικοπήματα και εμφυλίους όπως επικαλείται η εφημερίδα; Ποιοί μπορεί να είναι αυτοί που παίζουν με την ψυχή ενός λαού;

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.