ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

«ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ»

Το βλέμμα στραμμένο στη χώρα μας έχουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που αναδημοσίευσαν άμεσα τα πρώτα exit poll δίνοντας έμφαση στις μεγάλες απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και στα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής».

Το BBC υπογραμμίζει τις «δραματικές απώλειες» που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία,  αποδίδοντας τα χαμηλά ποσοστά στην οργή του κόσμου από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Στην ανάλυση που κάνει το BBC επισημαίνει τον κίνδυνο  εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.

Το France24, αναδημοσιεύει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείο, τονίζοντας ότι οι οργισμένοι ψηφοφόροι κατάφεραν σοβαρό πλήγμα στα δύο μεγάλα κόμματα. Ωστόσο αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της χώρας σε σχέση με τις υποχρεώσεις της σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μετέδωσε άμεσα τα exit poll σχολιάζοντας ότι «τρία κόμματα παλεύουν για την πρωτιά».

Στην «οργή» του κόσμου με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αποδίδει το πρακτορείο Reuters στα πολύ χαμηλά ποσοστά που φαίνεται ότι συγκεντρώνουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, στο πρώτο τηλεγράφημα το πρακτορείο επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει και σύμφωνα αυτή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δεν προσανατολίζεται να ζητήσει επαναληπτικές εκλογές.

«Οι Έλληνες ψηφίζουν κατά των μέτρων λιτότητας» σύμφωνα με τη γερμανική Frankfuter Allgemeine Zeitung η οποία και αυτή κάνει λόγο για της «δραματικές απώλειες» των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η γερμανική Bild στην ιστοσελίδα της αναφέρει «Οι Έλληνες τιμώρησαν του ευρω - μεταρρυθμιστές»

Η ισπανική El Pais κάνει λόγο για εκλογές οργής και αγανάκτησης καθώς και για τιμωρία των δύο έως σήμερα ισχυρών ελληνικών κομμάτων.

Η γαλλική εφημερίδα «Μonde» τονίζει την αύξηση των ποσοστών της «ριζοσπαστικής Αριστεράς» και εκφράζει την αμφιβολία της για τον εάν θα μπορέσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ να σχηματίσουν μόνα τους κυβέρνηση.

To αμερικανικό CNN στο άρθρο του για τις εκλογές σήμερα στην Ελλάδα που δημοσιεύθηκε έπειτα και από την ανακοίνωση των exit poll έχει τίτλο «Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τα κεντρώα κόμματα». Στο άρθρο γίνεται αναφορά για την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της «Χρυσής Αυγής».

 

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ | Matrix 24 06/05/2012

    […] «ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ» […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.