ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΝΑ ΔΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ 17Η ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι όποιες αλλαγές στο Μνημόνιο δεν θα βελτιώσουν τη θέση των εργαζομένων, υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Πάνο Πικραμμένο. Κάλεσε τον λαό να μην «εγκλωβιστεί» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά να κοιτάξει πιο μπροστά.

Η γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι η θέση που εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στη σύνοδο των G8, ότι δεν μπορεί να υπάρχει μόνο λιτότητα αλλά χρειάζεται και ανάπτυξη, μεταφράζεται «ανάπτυξη με λιτότητα». Πρόσθεσε ότι οι εταίροι μας επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ αμφισβήτησε την ειλικρίνεια του  Φρανσουά Ολάντ. Υποστήριξε ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ήδη «τα μασάει» και τροποποιεί τις θέσεις του. «Πρέπει να περιμένει κανείς να γίνουν και οι βουλευτικές εκλογές [σ.σ. στη Γαλλία] και μετά θα δούμε αν θα πει τα ίδια», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο αναπτυξιακό μοντέλο, υποστήριξε ότι τα νέα δάνεια θα καταλήξουν σε μονοπωλιακούς ομίλους, μεγαλώνοντας τη στρέβλωση και τις ανισορροπίες στην αγορά και συμπλήρωσε ότι προβλέπονται επενδύσεις στην Ενέργειας, στις Μεταφορές και στους Αγωγούς, οι οποίες θα δημιουργήσουν λίγες θέσεις εργασίας.

Επέμεινε στη θέση του ΚΚΕ ότι «λαός και μονοπώλια δεν μπορούν να συνεργαστούν».

  • Ετικέτες: 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠ’ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ | Matrix 24 21/05/2012

    […] εργαζομένων, υποστήριξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τον κ Πικραμμένο. Κάλεσε τον […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.