ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

Δικαστικός με μακρά σταδιοδρομία και κύρος είναι ο άνθρωπος που επελέγη να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Αποφοίτησε το 1963 από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και το 1968 από τη Νομική Σχολή Αθηνών του Καποδιστριακού.Την περίοδο 1969-1973 εργάστηκε ως δικηγόρος, με εξειδίκευση σε θέματα Ναυτικού Δικαίου. Το 1974 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris II, απ' όπου και έλαβε τον τίτλο DES de Droit Public.

Το 1976 διορίστηκε, κατόπιν διαγωνισμού, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ως εισηγητής. Πέντε χρόνια αργότερα, προήχθη στον βαθμό του παρέδρου. Το 1993 προήχθη σε σύμβουλος, το 2007 σε αντιπρόεδρος και το 2009 ανέλαβε την προεδρία του ΣτΕ. Την περίοδο 2005-2009 άσκησε, παράλληλα με τα καθήκοντα του δικαστικού λειτουργού και καθήκοντα γενικού διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Διετέλεσε εισηγητής σε σημαντικές υποθέσεις, όπως του δασικού νόμου, της ανέγερσης του Μουσείου της Ακρόπολης, του γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ προήδρευσε στις υποθέσεις του Μνημονίου, της έκτακτης εισφοράς, η οποία εισπράχθηκε μέσω της ΔΕΗ, του «Καλλικράτη», κ.λπ.

Αποχωρεί από το δικαστικό σώμα στις 30 Ιουνίου 2012.

Από το 1991 έως το 1993 διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα δημοσίου δικαίου. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Savsav62 18:14 18/05/2012

    Θεμα: καταγγελία 
       Θέλω να θέσω υπό’ όψιν σας το εξής ζήτημα που ανέκυψε μετά την ψήφιση του ν. 3904/2010 :  Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 του ως άνω νόμου αλλάζουν οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας , οι διατάξεις του άρθρου αυτού ως ουσιαστικού δικαίου είναι ευμενέστερες σε σχέση με τις προϊσχύσασες διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 6,7 Π.Κ που ρυθμίζουν την μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε παροχή κοινωφελούς εργασίας και σε συνδιασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 Π.Κ θα έπρεπε να γίνεται δεκτό το αίτημα να καθορισθούν εκ νέου οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας παλαιών αποφάσεων, παρόλα αυτά σχετικές αιτήσεις απορρίπτονται από τους Εισαγγελείς τόσο του Πρωτοδικείου όσο και του Εφετείου Θεσ/νίκης κατά πάγια τακτική, ενώ την ίδια στιγμή παρόμοια αιτήματα γίνονται δεκτά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και σε άλλα Πρωτοδικεία της χώρας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα ώστε να παύσει αυτή η διακριτική μεταχείριση σε βάρος πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας που παρέχουν σήμερα κοινωφελή εργασία.  Δεν πιστεύω ότι άλλος νομός εφαρμόζεται στην Αθήνα και σε αλλά Πρωτοδικεία και άλλος στην Θεσσαλονίκη??τι θα γίνει με εμάς ??

  2. Pingback: Ο Π. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ | Matrix 24 16/05/2012

    […] Το βιογραφικό του Π. Πικραμμένου […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.