ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΣΟΪΜΠΛΕ

«Όποιος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν χρειάζεται να τηρήσουν το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild.

Σπεύδει ωστόσο να διευκρινίσει ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα.

Ο κ. Σόιμπλε σημειώνει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να αποφευχθεί, αλλά τονίζει ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικώς με το πόσο χρόνο έχει ακόμη η Ελλάδα, δηλώνει: «Η Ελλάδα διαθέτει αρκετά χρήματα μέχρι μετά από το μέσο του χρόνου ώστε να μην χρειάζεται τις αγορές, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όσο γρηγορότερα μπορέσει να έχει μια λειτουργούσα κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Η σημερινή κατάσταση προκαλεί ανασφάλεια στους ανθρώπους και ακριβώς αυτό είναι που δεν πρέπει να κάνει η πολιτική».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο δρόμος που εμείς και η Ελλάδα έχουμε επιλέξει πρέπει να ακολουθηθεί και κατά τη γνώμη μου θα ακολουθηθεί επιτυχώς» και προσθέτει ότι «κάποιοι στην Ελλάδα φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους, επειδή `αυτοί στις Βρυξέλλες` δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς».

Διευκρινίζει πάντως ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. «Αν κάποιος στην Ελλάδα το πιστεύει, κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του», δηλώνει και συμπληρώνει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ούτως ή άλλως απαραίτητες για την Ελλάδα και το να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα δεν θα έχει αποτέλεσμα, με κανένα σενάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.