ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό είχαν οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Θ. Δρίτσας.

«Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να συνδράμει στα πλαίσια του συνταγματικού ρόλου που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση σε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και σε αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι αποφάσεις θα παρθούν στη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 28-29 Ιουνίου και ευελπιστούμε ότι εκεί θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό όχι μια μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά που θα απαλλάξει τη χώρα μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο», πρόσθεσε

Από την πλευρά του, ο Θ. Δρίτσας επισήμανε: «σε αυτό το πλαίσιο που αποτέλεσε και την βάση των αξόνων της συζήτησης με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Πικραμμένο, αυτό που σας εξέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και ζητήσαμε από τον κ. Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της δικής του ιδιότητος με τον πιο επίσημο τρόπο να ενημερώσει τα μέλη του άτυπου συμβουλίου κορυφής για το περιεχόμενο της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας».

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ να δοθεί από τα πιο επίσημα χείλη η γνώμη του ελληνικού λαού όπως εκφράστηκε με τρόπο σαφή στις πρόσφατες εκλογές. Ζητήσαμε ακόμη να δοθεί η περιγραφή των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι άνθρωποι και αυτό να αποτελέσει στοιχείο που να καταγραφεί σε αυτό το ευρωπαϊκό φόρουμ κορυφής. Θεωρούμε ότι αυτό είναι κάτι που αναλογεί στις αρμοδιότητες του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και κάθε πρωθυπουργού της χώρας και έχει ιδιαίτερη σημασία να αποτυπωθεί έστω και στα δεδομένα, στα πρακτικά της άτυπης συνόδου», ανέφερε.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠ’ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ | Matrix 24 21/05/2012

    […] απέναντι στην Ελλάδα ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αντικατέστησαν τον Αλέξη Τσίπρα […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.