ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΘΕΣΜΙΚΗ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της καγκελαρίου της Γερμανίας.

Για το περιεχόμενο της συνομιλίας ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Πριν από λίγο, αποφασίστηκε ότι ο κ. Πικραμμένος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε στον Κάρολο Παπούλια την ευχή, μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια, ζήτησε να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση, κάτι αντίστοιχο δηλαδή από αυτό που ζήτησε και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε τον έλληνα υπηρεσιακό ομόλογό του, Πέτρο Μολυβιάτη.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Γκέοργκ Στράιτερ, αρνήθηκε πάντως να αναφέρει λεπτομέρειες, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο της συνομιλίας «εμπιστευτικό». Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι ο προϊστάμενός του επανέλαβε στον Έλληνα ομόλογό του ότι η Γερμανία «θέλει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.