ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ»

Να «συνειδητοποιήσει η κ. Μέρκελ ότι είναι ισότιμη εταίρος στην Ε.Ε., η οποία δεν έχει ούτε ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες» κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από το Παρίσι.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε με τον αριστερό υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας, Ζαν Λικ Μελανσόν και τον πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν, επισήμανε ότι «το Μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή» και κάλεσε τους λαούς της Ευρώπης να καταλάβουν ότι «αυτή τη στιγμή, λόγω του Μνημονίου, η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε βαρέλι δίχως πάτο».

«Τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων πέφτουν τώρα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, η Ελλάδα σε 6 μήνες θα χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αργότερα σήμερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε «λαϊκή συγκέντρωση» που διοργανώνει η γαλλική Αριστερά, όπου καλούνται οι πολίτες «να πουν όχι στη λιτότητα στην Ευρώπη».

Όπισθεν ολοταχώς από ΚΟΕ

Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει η αλλαγή στάσης της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ), μιας εκ των βασικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που έως πρόσφατα τασσόταν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, στελέχη της ΝΔ, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, εγκαλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κραδαίνοντας μια αφίσα της ΚΟΕ από το 2010, που είχε ως κεντρικό σύνθημα την «αποχώρηση από την Ευρωζώνη».

«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ», σημείωσε σήμερα η εν λόγω συνιστώσα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.