ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ« ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Δριμύτατη επίθεση στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κερατέα, περιοχή όπως είπε που «αποτελεί ένα πρώιμο αντιμνημονιακό μοντέλο», και έθεσε στο ακροατήριό του το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

«Εσείς δείξατε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα το δρόμο της αξιοπρέπειας, της αυτοπεποίθησης και της ανατροπής. Το δρόμο που θα επιλέξουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες στις 17 Ιουνίου. Η Κερατέα αποτελεί ένα πρώιμο αντιμνημονιακό μοντέλο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «καμία πολιτική δεν μπορεί να επιβληθεί με την καταστολή.».

Αναφερόμενος για τις προσπάθειες επιβολής διαχείρισης των απορριμάτων στην περιοχή, είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προσπάθησαν να το κάνουν θύμιζε τις  «χούντες της Λατινικής Αμερικής».

Επιπλέον κατηγόρησε το «πολιτικό κατεστημένο» ότι για να εξυπηρετήσει τους μεγαλοεργολάβους προσπάθησε να ενεργοποιήσει για μια φορά ακόμα τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας όλη την Ελλάδα ενάντια στους κατοίκους της χωματερής.

«Στην Κερατέα, μπροστά σε ένα «γαλατικό χωριό» αποφασισμένο να υπερασπιστεί τη ζωή και την αξιοπρέπειά του, αυτή η πολιτική έφαγε τα μούτρα της» είπε και επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα δίδαγμα για το πώς μια κοινωνία ενωμένη και πεισματάρικη μπορεί να αλλάξει το μέλλον που της έχουν ετοιμάσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στον Θ. Πάγκαλο λέγοντας πως εξακολουθεί να βλέπει τους κατοίκους της Κερατέας ως «τραμπούκους, χειραγωγημένους από τοπικά συμφέροντα και τοπικούς Μαυρογιαλούρους» και δεσμεύθηκε πως δεν θα γίνει  ΧΥΤΑ ούτε στο Οβριόκαστρο ούτε στην Κερατέα.

«Δεσμευόμαστε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λαυρεωτικής.» τόνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές είπε: «Στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς – η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – με τον ελληνικό λαό. Αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις του χθες με τις δυνάμεις του αύριο».

Υποσχέθηκε δε ότι το κόμμα του «θα ξανανοίξει το μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens την επόμενη μέρα των εκλογών. Και θα αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις της η σαπίλα του δικομματισμού. Και εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.»

« Ρωτάμε τα δύο κόμματα της διαφθοράς και της διαπλοκής: τολμούν να ακυρώσουν το συγχωροχάρτι που έδωσαν στην εταιρεία; Το τολμά αυτό ο κος Σαμαράς, όταν αποφασίζει να βάλει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ την παρατρεχάμενη του κ. Χριστοφοράκου, τη κα Μπακογιάννη;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την επίθεση στη Ν.Δ. λέγοντας πως «στις 17 Ιουνίου η ΝΔ αντιπαρατίθεται με το λαό μας. Η ΝΔ του κου Σαμαρά, της κας Μπακογιάννη και των ορφανών του ΛΑΟΣ. Ένα κόμμα-συνομοσπονδία των άκρων, για τη διάσωση του Μνημονίου και της διαπλοκής.»

Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να κρύψει το Μνημόνιο, διαιρώντας το λαό σε  «φιλοευρωπαίους» και «αντιευρωπαίους».

«Δεν υπάρχουν ούτε φιλοευρωπαίοι ούτε αντιευρωπαίοι. Υπάρχουν μόνον οι φιλομνημονιακές ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η τεράστια αντιμνημονιακή πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Υπάρχει μόνον ο κίνδυνος του Μνημονίου. Θα το ξαναφέρουν από την πίσω πόρτα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις 18 Ιουνίου, αν γλυτώσουν από την ισχυρή απόρριψη του λαού στις εκλογές.»

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως είναι ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο.

«Ένα πραγματικά σάπιο κόμμα, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρός του» είπε και χαρακτήρισε το δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία, τον περασμένο Φεβρουάριο, όχι απλά ψεύτικο αλλά σκόπιμο εκβιασμό, «μόνο και μόνο για να ψηφίσουν στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τη μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση της μετενέργειας, την κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων.».

Ξεκαθάρισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και πως το κόμμα του θα ανατρέψει το μνημόνιο αμέσως μόλις μπει στη Βουλή, ενώ αντίθετα, όπως είπε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θα το εφαρμόσουν.

Όσον αφορά την κινδυνολογία εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι κάνουν κακό στην Ελλάδα και πως αντί να φοβίσουν το λαό των πεισμώνουν.

Ζήτησε επίσης ισχυρή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και «πεντακάθαρη πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ» και κάλεσε όσους δεν ψήφισαν στις 6 Μαΐου να ψηφίσουν τώρα σε αυτές τις εκλογές.

«Γι’ αυτό οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι το τελευταίο, κρίσιμο και αποφασιστικό δημοψήφισμα για το Μνημόνιο... ο λαός δεν πρέπει ν’ αφήσει μετέωρο το πρώτο μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου. Μπορεί και πρέπει να το ολοκληρώσει. Δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ σαφή, ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς. Δίνοντας σαφή, ξεκάθαρη και ισχυρή πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.