ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Υπέρμαχος των δημοψηφισμάτων εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ιρλανδικό ραδιόφωνο RTE ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

 

«Θεώρησα δικαίωμα του Ελληνικού λαού να διατυπώσει την απόφασή του όχι μόνο για το ευρώ, για το οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν υπέρ αλλά και για τα άλλα μεγάλα θέματα, που προέκυψαν ως απόρροια της Συμφωνίας της 26ης  Οκτωβρίου, όπως και για τις δυσκολίες εφαρμογής του προγράμματος», τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός. Επικαλούμενος δε την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, ο ίδιος υπενθύμισε ότι: «Αυτά τα μεγάλα διλήμματα έπρεπε να τεθούν υπόψη του Ελληνικού λαού και να αποφασίσει δημοκρατικά ο ίδιος».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις δυνατότητες εξόδου από την κρίση, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος επενδύσεων σε μια ανταγωνιστική και πράσινη Ευρώπη, γιατί διαφορετικά «δεν θα έχουμε πραγματική ανάπτυξη, ούτε καταπολέμηση της ανεργίας, ούτε δυνατότητα ανταγωνισμού με τις αναδυόμενες οικονομίες».

Σε ερώτηση σχετικά με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι: «Αυτό θα ήταν πολύ χειρότερο για τον Ελληνικό λαό σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο» και πρόσθεσε ότι αυτό «θα αποτελέσει ταυτοχρόνως και αρνητικό προηγούμενο για άλλες χώρες και για ολόκληρη την ευρωζώνη που θα απειληθεί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.