ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΛΑΡΑ!

Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματωπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.

«Είδαμε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει αποσυνδεθεί από το πολιτικό πλαίσιο", δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC. «Η εστίαση στης βραχυπρόθεσσμες περικοπές πρέπει να προσαρμοστεί στην οικονομική πραγματικότητα», πρόσθεσε. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, λέγοντας πως η λιτότητα έχει δημιουργήσει την αίσθηση ενός πηγαδιού χωρίς πάτο.

«Πρέπει να δώσουμε χρόνο στις εξελίξεις», δήλωσε για τις εκλογές, εκτιμώντας ότι θα αργήσει να υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά όταν η σκόνη κατακαθίσει η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει «πολλές πτυχές» του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Εκτίμησε ότι η Γερμανία και οι εταίροι της θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους, για να βάλουν την ευρωζώνη σε έναν περισσότερο αξιόπιστο δρόμο. «Πρέπει να αλλάξει την ισορροπία λιτότητας-ανάπτυξης και να επιμηκύνει το μονοπάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής σε πολλά κράτη», επεσήμανε και πρόσθεσε πως αυτό θα απαιτήσει βραχυπρόθεσμα περισσότερους πόρους, αλλά μακροπρόθεσμα θα στοιχίσει λιγότερο από μία επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.