ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Χριστόφιας ενδεχομένως να ανακοινώσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Ως η πιο κρίσιμη μέρα για τον πρόεδρο Χριστόφια και το κόμμα του, το ιστορικό ΑΚΕΛ, κρίνεται η σημερινή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χριστόφιας θα τεκμηριώσει πολιτικά την απόφασή του. Θα επικαλεστεί τη μη πρόοδο, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως «διαφορετική θα ήταν η στάση του, εάν βρισκόμαστε κοντά σε λύση». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος Χριστόφιας δηλώνει σε συνεργάτες και φίλους του «κουρασμένος και απογοητευμένος». Την απόφασή του αυτή, πάντως, ενίσχυσαν και οι δημοσκοπήσεις που τέθηκαν ενώπιον του και δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές για τον ίδιο.

Η Γραμματεία του ΑΚΕΛ θα καταθέσει σήμερα έγγραφο στην Κεντρική Επιτροπή για την εκλογική στρατηγική του κόμματος, υπό το φως και της απόφασης Χριστόφια, την οποία γνώριζαν τα ανώτατα στελέχη του κόμματος. Το ΑΚΕΛ αναμένεται σήμερα να συζητήσει κατά πόσο θα κατέλθει αυτόνομα στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου ή θα επιδιώξει συνεργασία ή συνεργασίες από τον πρώτο γύρο με άλλα κόμματα

Με βάση τα νέα δεδομένα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού και του προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Καρογιάν. Το παρασκηνιακό «φλερτ» των δυο κομμάτων, ενδέχεται να περάσει σε άλλη φάση, μετά την απόφαση Χριστόφια. Ο Άντρος Κυπριανού, πάντως, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει στελέχη του ΔΗΚΟ για υπονόμευση της συνεργασίας των δυο κομμάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.