ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Το κατώφλι του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πέρασε και πάλι, ύστερα από τρία χρόνια, ως υπηρεσιακός υπουργός αυτή τη φορά, ο Σίμος Σιμόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει γενικός γραμματέας την περίοδο 2004-09.

Η παράδοση- παραλαβή του χαρτοφυλακίου έγινε μέσα σε αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, ενώ ο απερχόμενος υπουργός  Μάκης Βορίδης προχώρησε σε μια σύντομη αναφορά της εξάμηνης θητείας του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και της αγοράς των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών καθώς και στην επίλυση του ζητήματος των ταξί, το οποίο «είχε ταλαιπωρήσει την πολιτική και κοινωνική ζωή».

Ιδιαίτερα θερμός στην αναφορά στο έργο του Μ. Βορίδη υπήρξε ο νέος υπουργός χαρακτηρίζοντάς το «εντυπωσιακό» καθώς όπως είπε ο Σ. Σιμόπουλος, «χρόνια προβλήματα αν δεν έχουν λυθεί έχουν δρομολογηθεί σημαντικά».

Θέτοντας τους στόχους της γραμμής που θα ακολουθήσει στις 25 ημέρες που μεσολαβούν έως τις εκλογές, ο Σ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι θα επικεντρώσει στην απρόσκοπτη συνέχιση των μεγάλων έργων, ενώ σημασία θα δοθεί στην καθημερινότητα των πολιτών. Άλλωστε, ο Σ. Σιμόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος του ΟΑΣΑ και είναι γνώστης των ζητημάτων των αστικών συγκοινωνιών.

Η παρέμβαση του νέου υπουργού θα κινηθεί στο πλαίσιο που ορίζει το Σύνταγμα για τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις και χαρακτηριστική είναι η «ευχή» του Σ. Σιμόπουλου, για «επιτυχία σ' όλο το πολιτικό σύστημα προκειμένου κι εμείς να γυρίσουμε πίσω στις δουλειές μας έγκαιρα»

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.