ΕΛΛΑΔΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Αύξηση κατά 17% παρουσίασαν οι αυτοκτονίες το 2011, σε σχέση με το 2009, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Ένας στους δύο Έλληνες παραδέχεται πως το άγχος στην εργασία, επηρεάζει και την υγεία του. 

Το στοιχείο αυτό έδωσε στη δημοσιότητα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), στη διάρκεια ημερίδας για τους «Ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία» που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προβλήματα άγχους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά και οι συνθήκες απομόνωσης που βιώνουν διογκώνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Δεν είναι τυχαία τα ευρήματα  πανευρωπαϊκής έρευνας, που δείχνουν πως τουλάχιστον ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους (54%) παραδέχεται ότι το άγχος στο χώρο εργασίας, επηρεάζει την υγεία τους. Για τη σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας στους χώρους εργασίας, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και ύφεσης σαν αυτή που περνά η χώρα μας, έκανε λόγο ο ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ, Μιχάλης Χάλαρης.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι σε όλη την Ευρώπη περισσότεροι από 40.000.000 εργαζόμενοι δέχονται τις αρνητικές επιδράσεις του άγχους.

Εκτιμάται μάλιστα, ότι ετησίως, το άγχος «κοστίζει» περί τα 20 δισ. ευρώ (στοιχεία 2009). Επίσης, έχει υπολογιστεί ότι σε ένα ποσοστό 12% - 14%, επιδρά και σε τυχόν ψυχοσωματικές ασθένειες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.