ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τον προβληματισμό της εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία για τον τρόπο που η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει τις φερόμενες ως ιερόδουλες που νοσούν από τον ιό HIV,  και την καλεί να σταματήσει την ποινικοποίησή τους και το διασυρμό τους.

Σε δημόσια δήλωσή της η  Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τον προβληματισμό της σχετικά με την απόφαση των ελληνικών αρχών για τη σύλληψη, την εξαναγκαστική εξέταση για τον ιό HIV, τη δημοσίευση των φωτογραφιών  και άλλων προσωπικών δεδομένων, καθώς και για την ποινική δίωξη των  31 γυναικών που φέρονται ως ιερόδουλες.

«Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από τις ελληνικές αρχές είναι εντελώς εσφαλμένα και αναποτελεσματικά σχετικά με τους δηλωμένους στόχους πολιτικής, και ότι θα οδηγήσουν σε περαιτέρω στιγματισμό των ατόμων που εργάζονται στο σεξ και των ατόμων που ζουν με τον ιό HIV. Οι τιμωρητικές προσεγγίσεις για τη ρύθμιση της εργασίας του σεξ έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές ως προς τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού HIV ανάμεσα σε ανθρώπους που παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες και τους πελάτες τους.

Τέλος η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές «να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να παράσχουν σε όσα άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό HIV συμβουλές και πληροφορίες, και να ενθαρρύνουν την εθελούσια συμβουλευτική και εξέταση όσων αγνοούν ότι είναι φορείς του ιού HIV» και ζητά επίσης  «να σταματήσουν την ποινικοποίηση και το στιγματισμό των εργαζομένων του σεξ, ιδιαίτερα, όσων βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.