ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ... ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με το βλέμμα στην αναγέννηση της παράταξης και μαζί της Κεντροαριστεράς οδεύει προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας πια ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. 


Πρόσω ολοταχώς για τις εκλογές, αλλά και την αναγέννηση της παράταξης, βάζει το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δίνει χθες το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα ως την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του σε σύσκεψη που είχε μαζί τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κήρυξε πολυμέτωπο αγώνα κατά της Δεξιάς, των ακροδεξιών δυνάμεων στην χώρα, αλλά και της δημαγωγίας και του λαϊκισμού στο όνομα της Αριστεράς. Θέτοντας ως βασικό στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης «με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά» την επομένη των εκλογών, ζήτησε «δυνατό ΠΑΣΟΚ» και έριξε τις πρώτες γέφυρες επικοινωνίας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα στην πορεία προς τις εκλογές είχε συζητήσει νωρίτερα, σε σύσκεψη που είχε στην Ιπποκράτους με τους 'κορυφαίους' του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά και Μίμη Ανδρουλάκη. Εκεί, επιβεβαιώθηκε η απόφαση για επιθετική πολιτική κόντρα στην απολογία για τη διετία Παπανδρέου που είχε υιοθετηθεί προ διμήνου στην πορεία προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου. Αποφασίστηκε ακόμα η προσπάθεια ισορροπίας του πολιτικού συστήματος με δυνατή Κεντροαριστερά και βασικό κορμό της το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η επιχείρηση «αποδόμησης» του «αριστερού προφίλ» του Αλέξη Τσίπρα, ενδεικτική του ποιον θεωρεί βασικό της αντίπαλο στις νέες εκλογές η Ιπποκράτους.

Οι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε δεν έλειψαν ούτε από την ομιλία του κ.Βενιζέλου στους βουλευτές του χθες το απόγευμα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να πάει σε εκλογές», είπε, καταλογίζοντας εμμέσως την ευθύνη για αυτές στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και την «απώλεια ιστορικού χρόνου» για την Πατρίδα και την εθνική Οικονομία. «Δεν είναι Κεντροαριστερά το παιχνίδι με την φωτιά. Δεν είναι προοδευτική στάση το εμπόριο ψευδαισθήσεων. Δεν είναι πατριωτική και υπεύθυνη στάση να δοκιμάσουμε τα ακραία όρια αντοχής της χώρας για λόγους εκλογικούς», είπε θέτοντας εκ νέου το δίλημμα των εκλογών μεταξύ «ευρώ ή δραχμής» και χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» στο όνομα της «απεξάρτησης από τη δανειακή σύμβαση» να κάνουμε την χώρας «ζήτουλα» για δεκαετίες, κρατώντας την μακριά από τις αγορές.

Αντίθετα, αναφερόμενος στη δανειακή σύμβαση της χώρας, έδωσε το σύνθημα «κρατάμε τα θετικά, αλλάζουμε τα αρνητικά», κάτι που δεν αποκλείεται να συζητήσει σήμερα και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνάντηση που θα έχει μαζί του. Υποστήριξε άλλωστε πως η αλλαγή στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς δεν μπορεί παρά να έρθει από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, την οποία εκφράζει στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, καταλόγισε «ευρωπαϊκό μικρομεγαλισμό» στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τον ίδιο μόλις που 'ψαχουλεύει' την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αγνοώντας τι σημαίνει διαπραγμάτευση, άσχετα αν σκοπεύει να ...επαναδιαπραγματευτεί.

Σε εκλογικό επίπεδο, έθεσε ως στόχο τον πολλαπλασιασμό της σημερινής κοινοβουλευτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές και την παρουσία του στις 20 περιφέρειες της χώρας, όπου σήμερα δεν εκπροσωπείται. Εστίασε πάντως την προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν τα στελέχη του κόμματος, στην μάχη για εκλογή «πράσινου» βουλευτή στις μονοεδρικές, τις διεδρικές και τις τετραεδρικές περιφέρειες ανά την Επικράτεια, απευθύνοντας προσκλητήριο συστράτευσης σε νέους, γυναίκες, εργαζόμενους και ανθρώπους της διανόησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.