ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΡΩ-ΡΙΑΛΙΤΙ ME ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τραπεζική κρίση στην Ισπανία, το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία και την πολιτική ρευστότητα που κορυφώνεται στην Ελλάδα, πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τη χώρα μας εκτός ευρώ. Στον αντίποδα, οι Ευρωπαίοι πολίτες, πιστεύουν ότι καταρρέει η Ισπανία.

Υπαρκτό και συνεχώς αυξανόμενο χαρακτηρίζει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη  ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Σε έκθεσή του για την Ευρώπη, ο οίκος χαρακτηρίζει απίθανη τη διάσπαση ολόκληρης της ευρωζώνης εξαιτίας της χώρας μας.

Μια διαφορετική εκτίμηση, που βασίζεται σε ψηφοφορία της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας Guardian, θέλει τους Ευρωπαίους να πιστεύουν, σε ποσοστό 76,9% ότι θα καταρρεύσει η Ισπανική οικονομία, έναντι του 23,1% που εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση.  Η εφημερίδα αναφέρει πως οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την τραπεζική κρίση στην Ισπανία, ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και τις εκλογές του Ιουνίου.

H Fitch προχώρησε πάντως στην υποβάθμιση του αξιόχρεου οκτώ περιφερειών της Ισπανίας (Μαδρίτη, Καστίλλη-Λα Μάντσα, Καταλωνία, Αστούριες, Ανδαλουσία, Χώρα των Βάσκων, τα Κανάρια και η Κανταβρία), προειδοποιώντας την Ισπανία ότι προτίθεται να προχωρήσει και σε νέα υποβάθμιση, δεδομένου του δομικού χαρακτήρα που εμφανίζει το δημοσιονομικό τους έλλειμμα.

Όσοι επιθυμείτε να ψηφίσετε και να δείτε τα αποτελέσματα, η διεύθυνση είναι:  http://www.guardian.co.uk/business/poll/2012/may/30/debt-crisis-euro

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.