ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: ΗΠΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες τη χαλάρωση των ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης για τους ηλικίας άνω των 75 ετών.

Οι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες, από αυτό το Σαββατοκύριακο, δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να βγάζουν τα παπούτσια τους, τις ζώνες τους και τα σακάκια τους όταν θα περνούν από τους ελέγχους ασφαλείας στα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, το Τζον Φ. Κέντεντι, το Λα Γκουάρντια και το Νιούαρκ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας των μεταφορών (TSA), η χαλάρωση των ελέγχων ασφαλείας είναι πιθανό να επεκταθεί στη συνέχεια και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας. Το μέτρο αυτό έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στα αεροδρόμια του Σικάγο, του Ντένβερ, του ορλάντο και του Πόρτλαντ.

Τον Σεπτέμβριο, η TSA αποφάσισε τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών να μη βγάζουν τα παπούτσια τους όταν περνούν από τους ελέγχους ασφαλείας. Τον Δεκέμβριο, δυο ογδοντάχρονοι αμερικανοί, που έφεραν στο σώμα τους ιατρικές συσκευές για λόγους υγείας, κατήγγειλαν τους εξευτελιστικούς ελέγχους ασφαλείας τους οποίους υπέστησαν όταν αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι για να επιστρέψουν στη Φλόριντα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.