ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΗΡΩΔΕΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αυτό είναι το πρόγραμμα των παραστάσεων –εντός και εκτός Φεστιβάλ Αθηνών- που θα παρουσιαστούν φέτος το καλοκαίρι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Καλοκαίρι στην Αθήνα χωρίς Ηρώδειο δε νοείται. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απεφάνθη θετικά, επικυρώνοντας και με τη βούλα του δημοσίου το φετινό πρόγραμμα. Ιδού τι θα δούμε και θα ακούσουμε φέτος το καλοκαίρι στο πλέον κοσμικό θερινό μετερίζι της πόλης.

10, 12, 13 & 14/06: Η Εθνική Λυρική Σκηνή, πιστή στο θερινό ραντεβού της με το κοινό, παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή. Ο εμβληματικός «Τροβατόρε» του Βέρντι ανεβαίνει μετά από 30 χρόνια στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με την υπογραφή του Στέφανο Πόντα (σκηνοθεσία, φωτισμοί, σκηνικά και κοστούμια) σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.
15/06: Η δραστήρια Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κατηφορίζει στο κλεινόν άστυ για μία συναυλία με έργα Ραβέλ, Χατζή και Πουλένκ.
22&23/06: Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Σοφία Παπάζογλου, Απόστολος Ρίζος, Δημήτρης Νικολούδης, Στέλιος Βαμβακάρης και Εβελινα Αγγέλου συμπράττουν για το αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη που εμπνεύστηκε και υλοποιεί η Λίνα Νικολακοπούλου.
28/06&05/07: Δύο βραδιές με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το λογότυπο της οποίας μάλιστα απέσπασε πριν μερικές ημέρες το Ευρωπαϊκό Βραβείο Design. Η πρώτη με έργα Καλομοίρη, Προκόπιεφ και Τσαϊκόφσκι και η δεύτερη με Βέμπερ, Μότσαρτ και Ντβόρζακ.
08/07: «Έχε γεια, πάντα γεια» τραγουδούν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μπάσης, η Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Διονύσης Σαββόπουλος στο αφιέρωμα στην αείμνηστη Δόμνα Σαμίου.
11/07: Η ιέρεια της βερολινέζικης πρωτοπορίας Σάσα Βαλτς επιστρέφει με τη νέα χορογραφία της υπό τον τίτλο «Continu» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
27&28/08: Η μεγάλη περιοδεία του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με τις αριστοφανικές «Όρνιθες» σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα περνά από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.
29/08: Θάνος Μικρούτσικος και Μαρία Φαραντούρη ενώνουν επί σκηνής τις δυνάμεις τους για μια συναυλία με «κλασικό» αέρα.
01/09: Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Επουδενί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μάριο Φραγκούλη και το Ηρώδειο. Ο δημοφιλής τενόρος επανακάμπτει με την παράσταση «Beautiful Things» σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.
03&04/09: Αριστοφάνης ξανά. Αυτή τη φορά το λόγο έχουν οι «Εκκλησιάζουσες» με τη σκηνοθετική υπογραφή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και ένα θίασο που περιλαμβάνει τον Κώστα Κόκλα, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη.
06&07/09: Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναμετρώνται με τους ψηλούς κοθόρνους και τους ρόλους του Οιδίποδα και της Ιοκάστης αντίστοιχα στον κατά Τσεζάρις Γκραουζίνις «Οίδιποδα Τύραννο».
08/09: Το ΚΕΘΕΑ «Νόστος» εμπιστεύεται τον Γιώργο Νταλάρα για τη φιλανθρωπική συναυλία του, ο οποίος επέλεξε να καταπιαστεί ξανά με τα τραγούδια της Μικρασίας.
09/09: Ο σπουδαίος Χρόνης Αηδονίδης ηγείται της συναυλίας που οργανώνει το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης.
10/09: Η αγαπημένη Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του αεικίνητου Λουκά Καρυτινού αφιερώνει τη φετινή εμφάνισή της στο Ηρώδειο σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη.
11&12/09: Η εκδοχή του Σωτήρη Χατζάκη για το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη ανεβαίνει στο Ηρώδειο με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου.
13/09: Τρίτος Αριστοφάνης σε θερινή περιοδεία. «Ιππής» έχει αυτή τη φορά το μενού από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάκη Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και Γιώργο Καύκα.
14/09: Μετά το ΚΘΒΕ σειρά έχει το Εθνικό Θέατρο. Ο Λευτέρης Βογιατζής σκηνοθετεί τον «Αμφιτρύωνα» με ένα υπέροχο καστ ηθοποιών, διαλεγμένων έναν προς έναν: Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Γάλλος, Νίκος Κουρής, Δημήτρης Ήμελλος, Χρήστος Λούλης, Εύη Σαουλίδου και Στεφανία Γουλιώτη ερμηνεύουν το έργο του Μολιέρου.
15/09: Ο Αρμένιο εθνικός ήρωας (και αγαπημένος του ελληνικού κοινού) δεν το βάζει κάτω παρά τα 88 χρόνια του και επιστρέφει δριμύτερος στην Αθήνα.
16/09: Ένα γκαλά μπαλέτου που αντλεί έμπνευση από την αρχαιοελληνική μυθολογία στη σκιά του Παρθενώνα.
17/09: Η σπουδαία Ισπανή σοπράνο Μονσερά Καμπαγιέ επανακάμπτει σε έναν χώρο που όπως έχει αποδείξει η ιστορία της ταιριάζει γάντι.
18/09: Ο συνθέτης Νίκος Καλλίτσης επιμελείται μια βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Πυλαρινού.
20/09: Ποιος μπορεί να χάσει την ευκαιρία να δει live έναν θρύλο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Ο Λέοναρντ Κόεν θα είναι εδώ.
22/09: Σειρά για τη γυναίκα που έντυσε με τη φωνή της το αλμοδοβαρικό μελόδραμα, την υπέροχη Λουθ Καζάλ.
23/09: Ο Βασίλης Σκουλάς φτιάχνει μια μυσταγωγική συναυλία με πρώτη ύλη την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης.
24/09: Ο σύνδεσμος Ελληνορωσικής Φιλίας οργανώνει μια συναυλία με έργα Αλφέγιεφ και Μίκη Θεοδωράκη.
29/09: Η αυλαία των παραστάσεων του Ηρωδείου για το 2012 πέφτει με ένα αφιέρωμα στην αμερικανική μουσική σκηνή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.