ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

«Θα ήταν βολικό να ήταν η Ελλάδα το πρόβλημα». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διεθνή κοινότητα, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στο CNN.

«Αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα, θα ήταν πολύ βολικό», σημείωσε, επισημαίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση οι Ευρωπαίοι θα έδιωχναν την Ελλάδα και όλα θα ήταν καλά. «Τι θα γινόταν όμως με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρωζώνη;», αναρωτήθηκε, υπονοώντας ίσως το ‘ντόμινο’ που θα ακολουθούσε.

Αναγνωρίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα «δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχουν επενδύσεις, ή καταναλωτική εμπιστοσύνη, και οι πολίτες σηκώνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», υποστήριξε πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, σημειώνοντας πως στην ΕΕ «χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερη προκατάληψη».

Μιλώντας για τα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως μέσα από τις θυσίες τις οποίες υπέστησαν, οι Έλληνες πολίτες έδειξαν πως δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ.

Πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει ‘μοντέλο’ για την Ευρώπη, την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο, προσθέτοντας πως και για αυτό τον λόγο «είναι σημαντικό να πετύχει»...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.