ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ»

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται υποδείξεις και απειλές, τόνισε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μαριλένα Κοππά, απευθύνοντας έκκληση προς την Κομισιόν και το Συμβούλιο να απέχουν από ενέργειες που μπορεί να θεωρηθούν «παρέμβαση στο εσωτερικό κυρίαρχης χώρας».

Μιλώντας στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, η κ. Κοππά, υποστήριξε  ότι  οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι για την Ελλάδα οι πιο κρίσιμες μεταπολεμικά. «Σε ένα τόσο κρίσιμο  πλαίσιο, όπου τα διλήμματα τίθενται με δραματικό τρόπο, οι παρεμβάσεις από το εξωτερικό λειτουργούν αρνητικά πυροδοτώντας αντιδράσεις ακόμη και σε αυτούς που θέλουν να ακούσουν» τόνισε. Και αναφέρθηκε στο πρόσφατο παράδειγμα της πρόταση της Άνγκελας Μέρκελ προς την ελληνική πολιτική ηγεσία για διεξαγωγή δημοψηφίσματος

«Η άποψη αυτή είναι εκτός τόπου και χρόνου: γιατί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να προτείνει δημοψήφισμα · γιατί δεν υπάρχει βουλή που μπορεί να το αποφασίσει, μια και έχει διαλυθεί εν όψει των εκλογών. Γιατί πουθενά δεν γίνονται δημοψηφίσματα επειδή το απαιτούν κάποιοι εταίροι. Γιατί όταν προτάθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάποιους μήνες πριν- και με πιο συγκεκριμένο ερώτημα- αντιμετώπισε αρνητικές αντιδράσεις, με πρώτη την αντίδραση της κας Μέρκελ.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1.  

    ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ.  ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ για να μη ΚΛΑΨΟΥΜΕ ! κ. Κοππά μη γίνεσαι
    γελοία. ΕΔΩ και δυόμισι χρόνια οι Γιωργάκης, Βενιζέλος και ΣΙΑ είχανε κατεβάσει
    τα παντελόνια, οι ξεφτιλισμένοι άντρες, στους ηγετίσκους της ΕΕ και
    διασύρανε  τους Έλληνες και τώρα το  θυμηθήκατε πως είμαστε κυρίαρχη
    χώρα;  Πολύ-πολύ αργά το σκεφτήκατε. 220512

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.