ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Εκτοξεύθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, το πρώτο όχημα ιδιωτικής εταιρείας που θα ανεφοδιάσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Στις 10:44 το πρωί (ώρα Ελλάδας) η αμερικανική SpaceX εκτόξευσε σήμερα τη μη επανδρωμένη κάψουλα με την ονομασία Dragon από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Η κάψουλα ήταν τοποθετημένη στην κορυφή του πυραύλου Falcon κατασκευασμένο επίσης από την SpaceX και σε λιγότερο από δέκα λεπτά η κάψουλα τέθηκε σε τροχιά σε ύψος 340 χιλιομέτρων και έχει υπολογιστεί ότι θα χρειαστεί τρεις ημέρες για να φτάσει στον Διαστημικό Σταθμό.

Έτσι την Παρασκευή η κάψουλα θα φτάσει σε απόσταση 10 μέτρων από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και οι αστροναύτες που βρίσκονται σε αυτόν με ένα ρομποτικό χέρι θα περισυλλέξουν την κάψουλα και θα ξεφορτώσουν τα τρόφιμα και τα μηχανήματα που βρίσκονται μέσα στο «Δράκο» πριν τον αφήσουν να επιστρέψει και πάλι στη Γη, προς το τέλος του μήνα.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αποστολή καθώς αποτελεί ορόσημο για τον τρόπο που θα διεξάγονται οι διαστημικές αποστολές των ΗΠΑ έπειτα και από τον παροπλισμό των διαστημικών της λεωφορείων.

Η ΝΑΣΑ εκτιμά ότι η μεταφορά από και προς τον Διαστημικό Σταθμό από ιδιωτικές εταιρείες θα ξεκινήσει μέσα στη δεκαετία και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα επενδυθούν για την εξερεύνηση πλανητών που βρίσκονται πολύ μακρυά από τη Γη όπως ο Άρης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.