ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ... ΚΟΥΦΕΤΑ

Στις 2.00 μ.μ. θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μια ώρα μετά η εκτελεστική  γραμματεία της ΝΔ, προκειμένου να εγκριθεί και τυπικά η χθεσινοβραδινή οριστικοποίηση της συμφωνίας. Εκτός ΛΑΟΣ και ο Βελόπουλος, εκτός ΔΡΑΣΗΣ ο Σταυρίδης.

Σήμερα ανακοινώνεται σύμπραξη της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Νέα Δημοκρατία, αφού και οι τελευταίες λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν χθες.

Οι δύο πλευρές θα εκδώσουν κοινή διακήρυξη ενώ φαίνεται ότι λύθηκε και ο γόρδιος δεσμός των ψηφοδελτίων. Στο Επικρατείας η Μπακογιάννη ενώ σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια θα βρίσκονται στο Ηράκλειο ο Λευτ. Αυγενάκης, στα Χανιά ο Χρ. Μαρκογιαννάκης και πιθανά στην Ηλεία ο Γιώργος Κοντογιάννης. Επιπλέον στελέχη της Συμμαχίας, θα είναι υποψήφιοι σε «οριακές» θέσεις, με την εκλογή τους να συναρτάται από τα... αυξημένα ποσοστά που θα εξασφαλίσει η Ν.Δ.

Βέβαια, σε περιφέρειες όπως η Α' και η Β' Αθηνών, ακόμη κι αν η Ν.Δ. βελτιώσει τα ποσοστά της σημαντικά, δεν έχει να προσδοκά σε πολλές περισσότερες έδρες. Υπό την προϋπόθεση ότι παραμείνει πρώτο κόμμα πανελλαδικά και στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, η Ν.Δ. θα δώσει μάχη να διατηρήσει τις 8 έδρες που εξασφάλισε στις 6 Μαΐου και να αυξήσει τις 14 που κέρδισε στη Β' Αθήνας. Ενδεικτικό των δυσκολιών που υπάρχουν στην τοποθέτηση νέων στελεχών σε εκλόγιμες θέσεις είναι και το στοιχείο από τις εκλογές του 2009. Τότε με πανελλήνιο ποσοστό 44% και 35,52% στην Α' Αθήνας το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε, λόγω του μπόνους φυσικά, οκτώ βουλευτές όσους δηλαδή και η Ν.Δ. με πανελλήνιο 18,85 και τοπικό 15,79%.

Φιλελευθερισμός και... λαϊκή δεξιά.

Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει ένα δύσκολο «πάντρεμα» μεταξύ του φιλελευθερισμού που θέλει να εκπέμψει με τη σύμπραξη με την κ. Μπακογιάννη και της ενίσχυσης της... δεξιάς πτέρυγάς του μέσω της προσχώρησης πρώην βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ.

«Εισερχόμενα» στελέχη υπάρχουν και από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ. Ο κ. Θαν. Πλεύρης, ο οποίος αποχώρησε διαφωνώντας με την απόφαση Καρατζαφέρη για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος, αναγνώρισε (Βήμα fm) ότι «έχουν αρχίσει οι ανεπίσημες συζητήσεις με τη ΝΔ και περιμένω να εκδηλωθεί πρόταση». Σε συζητήσεις με τη Ν.Δ. βρίσκεται και ο κ. Κυρ. Βελόπουλος, ο οποίος μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου διεμήνυσε πως «μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί (σ.σ. ΛΑ.Ο.Σ). Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές». Όσο για τον Κώστα Κιλτίδη, ο οποίος εξελέγη του 2009 με τη Ν.Δ., αποχώρησε χάριν της κ. Μπακογιάννη για τη Δημ.Συμμαχία, την οποία και εγκατέλειψε χάριν του ΛΑ.Ο.Σ., δήλωσε ότι «η Ν.Δ. είναι το σπίτι μου» και πληροφορίες τον φέρουν να επιστρέφει στα ψηφοδέλτια του Κιλκίς.

«Πολιτικά και ψυχικά είμαι εκτός ΛΑΟΣ» δήλωσε πριν από λίγο, στους δημοσιογράφους ο πρώην βουλευτής του κόμματος στη Β΄ Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος, προσθέτοντας πως μέσα στις επόμενες μέρες θα κοινοποιήσει την απόφαση αποχώρησής του, με επιστολή στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι δεν μιλάει με τη ΝΔ για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά της, αλλά επισήμανε ότι συμφωνεί με την πρόταση του κ. Σαμαρά για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου και την ένωση της παράταξης, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προσχωρήσεις συνεχίζονται, αυτή τη φορά από τη Δράση. Με ανακοίνωσή του, ο Στέλιος Σταυρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δράσης του Στέφανου Μάνου, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, δηλώνει πως θα στηρίξει την προσπάθεια της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, χωρίς να είναι υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.